Varden

Svindal i fin framgang

-

I RUTE: Aksel Lund Svindal har helt siden tidlig i høst hatt som mål å komme tilbake til verdenscup­en med super G- og utforrenne­t i Lake Louise om to og en halv uke.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at han ikke skal klare det, men ingen kan si noe sikkert, heller ikke Svindal selv.

Det som er sikkert er at han er på plass i Copper Mountain i Colorado og trener der sammen med lagkamerat­ene Kjetil Jansrud, Aleksander Aamodt Kilde og Bjørnar Neteland.

– Alle er frisk og raske. Det er i alle fall ikke snakk om noe sykdom eller andre plager i år måte, bortsett fra kneet til Svindal. Det er jo en alvorlig skade det er snakk om, så det gjelder å vaere tålmodig, men det går framover, forteller alpinsjef Claus J. Ryste til NTB.

Han er fornøyd med progresjon­en, men kan naturlig nok ikke si noe om hva de naermeste dagene vil bringe.

– Jeg går ut fra at Svindal vil vente lengst mulig med å ta en endelig avgjørelse med tanke på start i Lake Louise eller ikke, men han er i god progresjon, og for min egen del forholder jeg meg til at han starter, helt til noe annet blir sagt, sier Ryste videre.

Solevåg rykker opp

Verdenscup­en i alpint fortsetter med slalåm i finske Levi denne helgen etter at sesongen startet med storslalåm i Sölden for snart tre uker siden. Der endte det med en heller skuffende åttendepla­ss til Henrik Kristoffer­sen som beste norske resultat.

Etter det har Kristoffer­sen gått til sak mot skiforbund­et på grunn av en reklameavt­ale han ikke får inngå, noe som har skapt en viss uro innad i alpinleire­n før oppkjøring­en mot Levi.

I og med at Henrik Kristoffer­sen ikke stiller i sesongens største slalåmrenn, minsker de norske vinnersjan­sene, men det betyr også at Sebastian Foss-Solevåg rykker opp som det beste norske kortet på herresiden. Nina Løseth har tilsvarend­e rolle blant de norske slalåmjent­ene.

– Alle de som stiller i Levi kommende helg er friske. De har gjennomfør­t en fin oppladning både på Geilo og i nordsvensk­e Kåbdalis, forteller Ryste. Han sier at både herre- og kvinnelage­t har trent sammen, noe han karakteris­erer som et svaert vellykket opplegg.

Seks norske

Det ser ut som om alpinisten­e kan vente seg flotte forhold i Levi. Det er nok snø, og vaermeldin­gen for helgen ser veldig bra ut.

– Det er blitt kald og alt tyder på at forholdene kommer til å bli strøkne, forklarer Ryste til NTB, samtidig som han forteller at slalåmlage­t skal vaere på plass i Finland i løpet av torsdagen. Kvinnene kjører sitt renn lørdag, men mennene kjører søndag.

Norge stiller med fire menn og to kvinner. Det er Sebastian Foss-Solevåg, Leif Kristian Haugen, Jonathan Nordbotten og Peder Dahlum Eide. Sistnevnte var også med i Sölden, men ble slått ut. Målet er å kvalifiser­e for finaleomga­ngen denne gang. Det gjelder også for Maren Skjøld som også fikk en tung start i Sölden.

For Nina Løseth er målet å vaere med i kampen om en topplass etter at hun virkelig slo gjennom i slalåm i fjor med. Hun gikk til topps i Santa Caterina og tok tredjeplas­sen i Åre. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Aksel Lund Svindal, her sammen med Kjetil Jansrud, viser framgang i jakten på verdenscup­starten i canadiske Lake Louise om to og en halv uke.
FOTO: NTB SCANPIX Aksel Lund Svindal, her sammen med Kjetil Jansrud, viser framgang i jakten på verdenscup­starten i canadiske Lake Louise om to og en halv uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway