Varden

Wien-kjennere vil unngå

Ingen vet hva som venter i Serbia. Derfor drøyer Sondre Rossbach og Norge U21 lengst mulig med å ankomme til fredagens playoff.

- SKIEN Bjørn Borge bjorn.borge@varden.no

Norge eller Serbia får plass i neste sommers U21-EM i Polen.

I løpet av kampene fredag og påfølgende tirsdag blir det avgjort hvem.

– Vi mener vi har en god sjanse, sier Odd-keeperen, som har lagkamerat Thomas Grøgaard med seg i en tropp full av unge, forhåpning­sfulle menn.

Unngikk Spania

Foran trekningen av kampene som skal gjøre fire gruppetoer­e til to EM-deltakere, var ordlyden at alt var greit så lenge man slapp Spania.

– Det var det viktigste, men vi går selvsagt ikke rundt og innbiller oss at Serbia skal bli veldig enkelt. De vant angivelig U20EM med 96-årgangen sin, og det er ingen tvil om at det krever gode fotballspi­llere, sier Rossbach, som er forberedt på en fysisk tøff kamp i en atmosfaere som ikke nødvendigv­is klapper høflig for bortelaget.

Velger Wien

– Vi er forberedt på en vanskelig kamp, og det er en utfordring vi må ta på strak arm når vi kommer dit.

Normalt ville det blitt en del dager til opplading og forberedel­ser på kamparenae­n.

Norge velger heller kjente omgivelser, og blir i Wien så lenge som mulig denne uka.

– Det er en by vi kjenner. Vi har vaert der en del ganger, og mener det er et greit valg til å få den oppladning­en vi ønsker oss.

Hva slags inntrykk Serbia legger igjen, vet han ikke.

Vet aldri helt

– Man vet aldri liksom helt hva man kommer til når det gjelder Balkan. Derfor er det valgt å gjøre det slik, forteller Rossbach, som tror Norge har mulighet til å bli ett av 12 lag i neste års EM.

– Får vi et godt utgangspun­kt der nede, har vi gode muligheter til å vinne returkampe­n i Drammen.

Selv har keeperen fortsatt godt med motivasjon på tanken, selv om sesongen har vaert lang–og det egentlig skulle vaert etter-

OPTIMIST:

lengtet ferietid i disse dager.

– Gløden er fortsatt der. Det vil vaere en flott avslutning på sesongen hvis vi klarer å kvalifiser­e oss til EM. Jeg får heller ta en pust i bakken når siste minutt er over i neste uke.

Fredagens kamp spilles samtidig med A-landslaget­s VM-kvalifiser­ingskamp mot Tsjekkia. Det er åpnet for at U21 blir forsterket med Martin Samuelsen og andre A-spillere til returkampe­n i Drammen.

MED:

 ??  ?? Sondre Rossbach er forberedt på det aller meste i bortekampe­n mot Serbia. Det er en av grunnene til at U21-landslaget tar hele oppladning­en i Wien.
Sondre Rossbach er forberedt på det aller meste i bortekampe­n mot Serbia. Det er en av grunnene til at U21-landslaget tar hele oppladning­en i Wien.
 ??  ?? Thomas Grøgaard er igjen med i den norske U21-troppen, som jakter EM-plass.
Thomas Grøgaard er igjen med i den norske U21-troppen, som jakter EM-plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway