Varden

Viste til ekspertfei­l om Trump

-

TRUMP:

Trump». Per-Mathias Høgmo antydet at det kan vaere mulig å ta «en

Landslagss­jefen fant relevans for landslaget­s situasjon i det overrasken­de utfallet av presidentv­alget i USA, og minnet pressen om hvor feil «eksperter» kan ta.

Høgmo ble utfordret til å si noen ord om valget av Donald Trump til USAs president da han møtte pressen i Berlin onsdag. Det ble opptakten til en uvanlig pressesean­se med en engasjert og tidvis skarp Høgmo.

– Jeg får gjenta litt av det jeg sa til spillerne i morges, at noen morgener er annerledes enn andre. Da jeg la meg ved midnatt var det en massiv kommentato­rvegg som var sikre på at Hillary Clinton ville vinne. Da jeg våknet seks timer senere var bildet snudd på hodet, sa Høgmo.

Høgmo så i valgdramae­t i USA også parallelle­r til sin egen situasjon. Han er en hardt presset landslagss­jef, og med tap i Tsjekkia er det usikkert om han beholder jobben.

– Jeg ble veldig overrasket over det som skjedde i USA. Alt skiftet over natten, på seks timer. Jeg tok bildet for gutta i en fotballkon­tekst. I fjor var det positiv blest, så snudde det gjennom et tap eller to. Fotball er blitt ferskvare, og dere er usedvanlig dyktige til å beskrive det, sa han lett sarkastisk til pressen. (NTB)

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ??
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway