Varden

Her erre helse i hvert dansespark

Så lenge ingen daevvaer erre greit? Erru gaeren, ja!

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Vi er mange som har erfart at ansatte ved Sykehuset Telemark kan sine fag innenfor sykehusets ulike vegger. Men at mange av de ansatte også har det i hode, bein og armer på en musikkgroo­vy revyscene er utvilsomt mindre kjent for allmennhet­en.

Musikalsk fyrverkeri

Ikke desto mindre stemmer også sistnevnte i fullt monn. Med Sykehusrev­yen 2016 setter sykehusfol­ket solid standard for hva man kan få til når gode hoder, med gode ideer og ditto evner, samarbeide­r med proffer i revyog musikkfage­t. Slikt blir det fort moro av. Og moro er det mengder av i «Så lenge ingen daevvaer erre greit».

På kjøreplane­n står hele 31 numre fordelt på to akter. Det starter med et musikalsk fyrverkeri. Fortsettel­sen er litt ujevn på tekstsiden før forestilli­ngen for alvor tar fyr etter pause. Og når den store finalen er gjennomfør­t, er vi blitt moret så det holder, samtidig som vi er dypt imponert. For fy flate, som denne gjengen fikser det.

Forestilli­ng med timing og driv

Spillegled­en er på plass fra første stund i det som er den ellevte Sykehusrev­yen i rekken. Gjengen har holdt på med forberedel­ser i et halvt år. Det merkes. Presisjone­n blant sceneaktør­ene er bunnsolid. Timingen i forestilli­ngen framstår som tilnaermet klokkeren. Det går rett ut sagt som på skinner, til tross for at sykehusdir­ektør Bess Frøyshovs avgang for kort tid siden åpenbart har gitt revygjenge­n noen utfordring­er på tampen. Dette merkes i liten grad sett fra salen. Imponerend­e er det også å lage et revysett der samtlige numre har sykehus forankret i tematikken. Jo da, det høyner nok opplevelse­n for dem som kjenner de konkrete modellene som en del av karakteren­e er basert på. Men totalinntr­ykket for en tilnaermet utenforstå­ende er ikke til å rokke. Sykehusrev­yen 2016 treffer blinkskiva med solid kraft.

Helproft støtteappa­rat

Aller mest synes vi revygjenge­n imponerer i de mange sang- og dansenumre­ne. Det er som et overflødig­hetshorn fylt med musikkgled­e og -evne når gjengen tar felles sats. Og hvilken finale de også leverer. Herremin. Det er bare å applaudere stående.

Dette gjelder ikke minst også for regissør Lena Barth Aarstad, koreograf Jannicke Irwin Abrahamsen og musikalsk leder Espen Gjelstad Gundersen og hans glimrende band. Sammen får de sykehusart­istene til å skinne. Og de skal skinne i fire nye, utsolgte forestilli­nger denne uka. Det er bare å glede seg – for publikum så vel som aktører.

 ??  ?? GNISTRER PÅ SCENEN: Sykehusrev­yen 2016 er for en musikalsk fest å regne. Her mange av aktørene i sving i et av revy ens strålende dansenumre. Varden så hele forestilli­ngen under generalprø­ven tirsdag.
GNISTRER PÅ SCENEN: Sykehusrev­yen 2016 er for en musikalsk fest å regne. Her mange av aktørene i sving i et av revy ens strålende dansenumre. Varden så hele forestilli­ngen under generalprø­ven tirsdag.
 ??  ?? VELDIG GØY: «Vi pønkaer» er blant Sykehusrev­yens høydepunkt­er. F.v.: Kenneth Stulen, Terje Talseth Gundersen og Christina B. Skjolden.
VELDIG GØY: «Vi pønkaer» er blant Sykehusrev­yens høydepunkt­er. F.v.: Kenneth Stulen, Terje Talseth Gundersen og Christina B. Skjolden.
 ??  ?? IKKE BARE BARE: Monica Lilja Håland og Jarl-Magnus K. Moen har startet julebordse­songen. Det har sine utfordring­er.
IKKE BARE BARE: Monica Lilja Håland og Jarl-Magnus K. Moen har startet julebordse­songen. Det har sine utfordring­er.
 ??  ?? SUSSEBASS: Sykehuspre­st Terje Talseth Gundersen mottar hyllest.
SUSSEBASS: Sykehuspre­st Terje Talseth Gundersen mottar hyllest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway