Varden

Ønsker seg nye ibsen-produkt

- SKIEN Helge Ottesen helge.ottesen@varden.no

Kulturkont­oret i Skien vil stimulere kreative naeringer til å utvikle nye produkt knyttet til Henrik Ibsen.

Kulturkont­oret i Skien kommune søker Telemark fylkeskomm­une om støtte til et treårig pilotprosj­ekt.

I første omgang 150.000 kroner til oppstart.

Saken skal opp i hovedutval­g for kultur fredag 11. november.

Fylkesrådm­annen forslår å bevilge 150.000 kroner og at midlene tas fra Kulturbase­rt naeringsut­vikling i 2016.

Ingen lovnad for 2017 og 2018

I finansieri­ngsplanen varsler kulturkont­oret nye søknader om regionale utviklings­midler for 2017 og 2018 på til sammen 350.000 kroner. Totalt for tre år er budsjettet beregnet til 950.000 kroner.

Fylkesrådm­annen påpeker i sin vurdering at i statsbudsj­ett for 2017 ble posten til regionale utviklings­midler til Telemark redusert med 12 millioner og derfor kan man ikke gi lovnader om støtte for 2017 og 2018.

Samarbeid

Kulturkont­oret i Skien ser for seg å samarbeide med fylkeskomm­unen, Telemark museum og Mersmak om ordninga. I sin vurdering forslår fylkesrådm­annen at man også trekker inn Teater Ibsen som samarbeids­partner.

Det er et behov for nye produkter knyttet til Henrik Ibsens liv, verk og forfattere­ns historiske kontekst. Man ser for seg både materielle produkt og opplevelse­r.

 ?? ARKIVFOTO ?? NYE IBSENPRODU­KT: Det er mangel på produkter knyttet til Henrik Ibsen og Skien. Kulturkont­oret vil gjøre noe med det.
ARKIVFOTO NYE IBSENPRODU­KT: Det er mangel på produkter knyttet til Henrik Ibsen og Skien. Kulturkont­oret vil gjøre noe med det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway