Varden

Lager bluesfilm fra Notodden

- NEW YORK/OSLO

KOMMER TILBAKE FOR TREDJE GANG: – Jeg skal jeg prøve å opptre på så mange bluesfesti­valer jeg kan, også på Notodden, lover Little Steven.

I USAs skjebneuke gikk Steven Van Zandt i studio for å begynne innspillin­gen av sin nye soloskive – den første på mange år.

– Jeg vil vende tilbake til røttene mine. Jeg har ignorert så mye av det jeg drev med altfor lenge, sier Little Steven til NTB. Det blir noen blueslåter med på platen.

Seminaret for unge musikere som Notodden Blues Festival har arrangert siden 1989, byttet i år navn til Little Steven’s Blues School – og er videreutvi­klet i samarbeid med Europas Blues Senter i Bok & Blueshuset på Notodden. Det var da Van Zandt besøkte byen for første gang i 2015, at han ble dypt grepet. Neste år vender han tilbake for å jobbe med de unge talentene og for å stå på scenen.

– I en tid der alt er internasjo­nalt og backet av store penger, så er festivalen som en familiebed­rift. Det liker jeg, og det ønsker jeg å støtte, sier han. Så fascinert er Little Steven av historien til Notodden Blues Festival, at han vil lage sin egen dokumentar­film om den snart 30 år lange historien bak. – Hele historien til Notodden er så fascineren­de og uvanlig, fastslår Van Zandt, som allerede har han gjort en rekke intervjuer til en dokumentar­film. (NTB)

 ?? FOTO: HELGE OTTESEN ?? Little Steven, med festivalsj­ef Jostein Forsberg, spiller på Notodden neste år.
FOTO: HELGE OTTESEN Little Steven, med festivalsj­ef Jostein Forsberg, spiller på Notodden neste år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway