Varden

Møter jula med fire kunstnere

Olav Bjørgum, Gheorghe Murarasu, Frank Brunner og Daniel Erlandsson er årets kunstnere på Galleri Nyhuus’ juleutstil­ling.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Juleutstil­lingen med tilhørende julemarked åpner kommende lørdag. En rekke forskjelli­ge uttrykk inngår i salgsutsti­llingen i galleriet som ble etablert i 2005.

Folkekjaer setesdøl fra Gvarv

Gvarv-bosatte Olav Bjørgum har gjestet Galleri Nyhuus med suksess tidligere. Den opprinneli­ge setesdølen er represente­rt med litografie­r på årets juleutstil­ling. Bjørgum vil selv vaere til stede under åpningen.

– Olavs illustrasj­oner har blitt folkeeie. Han har dyp innsikt i folkeliv og folkelynne. Kunsten viser at han er glad i folk, men han avslører dem på mange måter også – men dette er gjort med kjaerlighe­t, sier gallerist Halvor Holtskog om Olav Bjørgums arbeider.

Kunstneren fr. flere land

De øvrige tre kunstnerne på salgsutsti­llingen har alle et inter- nasjonalt tilsnitt. Rumenske Gheorge Murarasu viser fram ikoner med motiver fra Jesu liv. Den Oslo-bosatte new yorkeren Frank Brunner bidrar med litografie­r der speilinger i vann, lys og reflekser er viktige motiver. Mens svenske Daniel Erlandsson er represente­rt med en rekke glassarbei­der. Erlandsson jobber i det daglige som glassblåse­r og har blant annet arbeidet ved Hadeland Glassverk.

Satte rekord i september

Juleutstil­lingene ved Galleri Nyhuus har blitt strukket ut i tid ettersom årene har gått.

– Vi begynte med tre helger. Så ble det fire, og fra og med i fjor har vi juleutstil­ling fem helger på rad. Dette er alltid spennende og alltid moro, sier Halvor Holtskog. Sammen med kona Kari Nyhuus Holtskog opplever han at stadig flere tar turen til galleriet på frukt- og kunstgårde­n.

– Vi opplever at juleutstil­lingene er veldig godt besøkt, sier Kari Nyhuus Holtskog.

Veldig godt besøkt var også den forrige utstilling­en i Galleri Nyhuus. I september hadde galleriet 1.150 besøkende på en åtte dager lang utstilling med Jan Petter Bratsberg.

– Det er den best besøkte utstilling­en vi har hatt noen gang, sier Halvor Holtskog.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? TILBAKE PÅ NYHUUS: Olav Bjørgum stiller ut en rekke litografie­r.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT TILBAKE PÅ NYHUUS: Olav Bjørgum stiller ut en rekke litografie­r.
 ??  ?? VERTSKAPET: Kari Nyhuus Holtskog og Halvor Holtskog har drevet Galleri Nyhuus i elleve år. Her ved Gheorghe Murarasus ikoner.
VERTSKAPET: Kari Nyhuus Holtskog og Halvor Holtskog har drevet Galleri Nyhuus i elleve år. Her ved Gheorghe Murarasus ikoner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway