Varden

Butikkveks­t etter Bypakke Grenland

Meny Lietorvet har økt omsetninge­n med ti til 15 prosent etter bommene kom.

- SKIEN Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

– Vi har hatt en fin omsetnings­økning, egentlig i hele år. Men det har nok økt ytterliger­e etter bommene kom, sier butikksjef Geir Siljan. Han tror det er folk fra Skien øst og nord som i større grad kommer til Lietorvet – kanskje istedenfor å legge handleture­n til Herkules.

Hvem de nye kundene er, baserer han på gjetninger, presiserer Siljan. Men de er flere enn før.

87 millioner kroner

I 2015 var det ganske flatt i forhold til året før for Meny Lietorvet. Omsetninge­n økte bare med noen få hundre tusen. Men i 2016 har omsetninge­n vokst, og slik det ligger an nå, ser 2016 ut til å gå mot en nettoomset­ning på 87 millioner kroner. Netto betyr her omsetning uten moms.

På toppen av dette kom enda en økning fra 1. oktober. Med innføringe­n av Bypakke Grenland koster det plutselig opp mot 21 kroner å passere antennepun­ktene. Det gir seg fort utslag i de daglige omsetnings­tallene.

– Fra oktober har vi hatt en omsetnings­økning på ti til 15 prosent, forteller Siljan. – Vil det fortsette? – Nå er vi i første fase etter at det ble satt i gang. Men framover tror jeg det vil jevne seg mere ut. Men uansett hva som er årsaken, er det jo veldig positivt at kunder har lyst til å handle i Skien sentrum, svarer Geir Siljan.

Fem lokale «guttaer»

Meny Lietovet er eid av selskapet Butikkpart­ner som driver butikkvirk­somhet på 12 steder. Et av de andre er Meny Myren, der omsetninge­n ikke har blitt påvirket at Bypakka.

– Det er fem lokale «guttaer» som eier og driver Butikkpart­ner, med Andreas Finsrud som hovedeier. Han startet her på Lietorvet, og det er jo litt artig at det har blitt en lokaleid handelsbed­rift ut av noe som startet her på Lietorvet, synes Siljan, som selv er aksjonaer, sammen med Andreas Finsrud, Terje Moen, Odd Hatling og Lasse Pousen.

 ??  ?? FLERE KUNDER:
Butikksjef Geir Siljan synes at uansett hva som er årsaken – at det er hyggelig at kundene vil handle i Skien sentrum.
FLERE KUNDER: Butikksjef Geir Siljan synes at uansett hva som er årsaken – at det er hyggelig at kundene vil handle i Skien sentrum.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway