Varden

Ordfører Kåss ville stenge for biltrafikk. Løsningen med å sette ut blomster opplever vi som bedre.

- Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

Porsgrunn kommune har tatt grep: Nå er det satt inn håndfaste, fysiske og konkrete tiltak mot at folk kjører bil ned rådhustrap­pa. For det har skjedd, i nokså rikt monn. En trapp er imidlertid saerdeles lite egnet for biltrafikk.

Ordfører Robin Kåss ville stenge helt for biltrafikk. Løsningen med å sette ut blomsterka­sser opplever vi som en god – og bedre – løsning. Blomster er sjelden feil, og blomsterka­ssene pynter fint opp, i tillegg til å ha en praktisk funksjon. Som altså er å hindre uheldige bilførere i å kjøre ned.

Byens øverste leder kunne nøyd seg med å konstatere at det nå er mye vanskelige­re å kjøre ned trappa, men klarer ikke å holde seg: «Nå har vi tilrettela­gt for at svaksynte bilførere kan kjøre over Rådhusplas­sen uten å ta turen ned trappen,» skrev ordføreren på sin Facebook-profil. Til denne avisen utdyper han at det burde «vaere strengere regler for at eldre sjåfører med nedsatt syn skal kunne inneha førerkort».

Vi er enige i at det må vaere strenge regler for å ha førerkort. Vi er også helt enige i at man bør kunne se skikkelig for å kjøre bil. Det er imidlertid nokså forunderli­g at Porsgrunn kommune ikke er villig til å se litt naermere på hvordan trappen er utformet. Når så mange har kjørt ned den, skyldes det antagelig ikke bare svaksynte bilførere, men at det er vanskelig å skille mellom hva som er vei og hva som ikke er det. Det er alltid lett å skylde på andre. Å ha et kritisk blikk på hva en selv har gjort og utformet, krever nypussede briller. Vi tør anbefale at boken The Design of Everyday Things av Donald Norman legges under juletreet i år.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway