Varden

Lifjell og Kalmar, en rettelse

-

Det er lett å tulle med tall! Jeg har akkurat gjort det selv. Det skal selvfølgel­ig vaere 7 millioner kroner vann og kloakkledn­ingen til Lifjell kostet (3 millioner fra Lifjell Feriesente­r, 3 mill. fra Staten, og 1 million fra Bø kommune).

Asbjørn Josefsen og jeg hadde en hyggelig prat om dette i dag morges. Han var inne i etablering­sfasen, da forhandlin­gene med Kalmargrup­pen ble gjort, jeg var inne i oppbygging­sfasen. Vi snakker selvfølgel­ig om den samme etablering­en, og begge var vi i møter i Danmark, men på forskjelli­ge tidspunkt. I innlegget viser jeg til møtet jeg deltok i, da de siste avtalene ble undertegne­t.

Mitt poeng var å få fram at den private bedriften Lifjell Feriesente­r AS hadde bidratt med en stor del av kostnadene til videreføri­ngen av vann og kloakkledn­ingen fra Lifjell Hotell og opp til Lifjell. Det er så lett å glemme at etablering­er ofte blir til i godt samarbeid mellom flere parter, men at de private til tider blir uteglemt. Asbjørn gjorde for øvrig en kjempejobb under hele etablering­sfasen av feriesente­ret, sammen med flere andre.

At infrastruk­turen på Lifjell kunne vaert bedre i dag er en annen sak. Det er som kjent ikke så enkelt å gjennomfør­e det en ønsker eller lover, når flertallet mangler. Slik vil det nok alltid vaere. Terje Dørumsgaar­d

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway