Varden

«Minot-røre»

-

Det er nesten ikke så en tror det en selv leser, jammen så har ikke formannska­pet i Skien kommune besluttet (mot 2 stemmer) å gjennomfør­e en ny tur til Minot. Virker helt merkelig etter en forholdsvi­s massiv kritikk mot sist gjennomfør­te reise.

Det de påberoper seg å ha som «gevinst» for Telemark sin befolkning er rett og slett 0.

Hva de som gjennomfør­te reisen føler som «gevinst» må jo vaere himla stor og god.

Når en dreven ringrev i politikken som Rolf Erling Andersen selvfølgel­ig stemmer for ny reise, ja så er ikke det overrasken­de. Han gir jo i Varden uttrykk for at det er hyggelig og nyttig å reise ut, knytte kontakter og ta laerdom av hvordan andre gjør det.

Har dere noe mer å gi/laere i Minot, Andersen? For meg kan det framstå som dere er noe «tunglaerte». Det er ikke farlig å spørre andre til råds, ikke dumt å tenke seg om heller.

Hva med å reise til Iran, Somalia og Kosovo? Muligheten for å gjøre noe «nyttig» der er jo mye større. Mange av Skiens innbyggere er jo utvandrere fra disse land, og således innvandret til Norge.

Det samme gjorde jo mange av våre landsmenn – totalt ca. 700.000 mennesker utvandret til Amerika.

Thor Heyerdahl var og er i sin ettertid en saerdeles stor og kjent person, vi har veldig mye å takke han for, mulig mer enn vi er klar over. Det at Telemark fylkeskomm­une og Skien kommune nå skal profilere/gjøre han mer kjent i Minot er jeg redd de ikke makter å gjøre ordentlig. Mener og tror at det blir en altfor stor oppgave for våre reisekåte politikere, dere kan ikke «tulle» med Thor Heyerdahl.

Hva om Vestfold fylkeskomm­une hadde fremmet forslag på at de ville profilere Kanalen, Verdensarv­en Rjukan/Notodden, Henrik Ibsen, Hjalmar Johansen, Sondre Norheim, Gaustatopp­en, Odd, Dyrskun, countryfes­tivalen, elgjakta i Drangedal, reinsdyrja­kta på Hardangerv­idda og ikke sist golfanlegg­et på Jønnevald?

Hvis så hadde skjedd, da tenker jeg det hadde blitt bråk og spetakkel. At det hadde blitt så mye spetakkel at turen til Minot ble avlyst tviler jeg på.

Politikere er flinke til noe: De gjør det de rekker, de gjør det som er moro, de trenger ikke stå til ansvar, de trenger ikke svare ordentlig (ja/nei) og de mener nok selv at de er hevet over oss vanlige mennesker og fullstendi­g uunnvaerli­g. Bård

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway