Varden

Tilbake på jobb med én kollega mindre

Torsdag var det åpent på Maxbo Notodden for første gang etter drapet. Men pauseromme­t venter de ansatte med å ta i bruk.

- NOTODDEN Torbjørn Tungesvik torbjorn.tungesvik@varden.no

Det var lørdag en 22 år gammel Maxbo-ansatt drepte stamkunden Frode Sanni (42) på pauseromme­t i butikken.

Hodet ble skilt fra kroppen

Den foreløpige obduksjons­rapporten forteller at dødsårsake­n var at hodet ble skilt fra kroppen. Det opplyser politiadvo­kat Kjell Ove Ljosåk.

De ansatte har vaert samlet i flere dager for å snakke om drapet og bearbeide det grusomme som kollegaen deres gjorde. Torsdag var de på jobb igjen og tok imot kunder som vanlig.

– Det var frivillig å gå på jobb i dag, men vi ble flere enn vanlig, sa Jan Tore Randbye.

Flertallet av de totalt 12 ansatte valgte å møte opp på jobben.

– Jeg visste at vi hadde et sterkt samhold, og det har blitt bekreftet disse dagene. Det oppleves godt å vaere sammen nå, sier Randbye.

Maler veggene på pauserom

Men de ansatte venter med å ta i bruk pauseromme­t, der det ekstremt brutale drapet skjedde.

– Veggene på pauseromme­t er blitt malt og det skal legges ny parkett på gulvet. Rommet vil bli endret litt på, så det skal bli mer nøytralt, sier Randbye.

I dagene etter drapet har de ansatte vaert samlet på Røde Kors-huset på Notodden og fått hjelp av kommunens kriseteam, politiet og folk fra kjedens hovedkonto­r. Fredag ettermidda­g er det ny samling for de ansatte. Denne gangen skal også samboere og ektefeller vaere med.

Handlet ikke om penger

Politiadvo­kat Kjell Ove Ljosåk sier til Varden at penger ikke var motivet bak drapet.

– Den siktede har forklart seg om dette. Jeg oppfatter at han mente han ikke hadde fått tilstrekke­lig betalt for en snekkerjob­b han hadde gjort, men at dette ikke var den utløsende årsaken til drapet, sier Ljosåk.

Telemarksa­visa skrev torsdag at 22-åringen var interesser­t i groteske voldsvideo­er av virkelige drap, henrettels­er og lemlesting. Ifølge avisa skal han også ha forsøkt å vise slike videoer til Frode Sanni som han drepte.

Voldsvideo­er har vaert tema

– Jeg kan bekrefte at dette med voldsvideo­er har vaert et tema, sier forsvarer Borgar Veiding til NRK.

Veiding besøkte 22-åringen i Skien fengsel onsdag.

– Han sier at han har det etter forholdene bra, sier Veiding.

– Angrer han på det han har gjort?

– Det kan jeg ikke kommentere nå, sier forsvarere­n.

En psykiater har gjort en såkalt pre-judisiell observasjo­n av 22-åringen. Dersom han mener at mannen kan vaere utilregnel­ig vil det bli iverksatt en grundigere psykisk undersøkel­se. Den vil danne grunnlag for om det blir snakk om fengsel eller tvungen psykiatris­k behandling.

 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? NAERMERE HVERDAGEN: Maxbo Notodden åpnet dørene for kunder igjen torsdag. Denne uken og neste kjører de redusert åpningstid. Bildet er tatt lørdag.
FOTO: JOAKIM S. ENGER NAERMERE HVERDAGEN: Maxbo Notodden åpnet dørene for kunder igjen torsdag. Denne uken og neste kjører de redusert åpningstid. Bildet er tatt lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway