Varden

Eiendom blir dyrere

Selv ikke Høyre gikk mot rådmannens forslag om økning av eiendomssk­atten, men på venstresid­en murres det.

- PORSGRUNN Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

PAUSE:

Behandling­en av et kommunebud­sjett på 2,6 milliarder kroner bar preg av en rørende enighet og samstemt skryt av rådmann Per Wolds forslag.

– Familiesel­skap, kalte Høyre- representa­nt Håkon Aafedt det.

Han tok rollen som familiens sorte får, og gikk til angrep på løftet om ingen oppsigelse­r blant de kommuneans­atte. Han mente det kunne vaere å kaste blår i øynene på de ansatte.

Resignert venstreflø­y

Frp var det eneste partiet som la fram et alternativ­t budsjett. Partiet vil kutte lønnskostn­adene med 20 millioner kroner, noe som tilsvarer 180 stillinger, men samtidig verne helse, omsorg, barn, unge og kultur.

Venstreflø­yen med SV og Rødt bar preg av resignasjo­n under budsjettde­batten.

– Hadde vi hatt tro på støtte for forslagene våre, ville vi lagt fram flere forslag, men vi ser ikke vitsen, sa SVs Gro Lorentzen. Pål Berby (Rødt) var oppgitt over at all debatten ble tatt i bystyret. Han var også skeptisk til at eiendomssk­atten vris stadig hardere til.

Penger på vannlednin­ger

Et åtte timer langt bystyre endte altså med et flertall for en eiendomssk­att på sju promille.

I sum flyttet politikern­e på under 20 millioner kroner. Fellesfors­laget til posisjonen ved Ap, KrF, Sp og de grønne fikk flertall med 25 stemmer.

Det ble vedtatt å lage et helsehus som skal gi helhetlig hjelp til eldre.

Den kulturelle baeremeise­n er igjen tilbake på budsjettet, og siden det brenner så lite i Porsgrunn ble overføring­ene til brannvesen­et redusert med en million i året, mens vedlikehol­dsbudsjett­et til bygg øker med naermere ti millioner over neste fireårsper­iode.

Trond Ingebretse­n (Ap) la ikke skjul på at det var for mange brudd på vannlednin­gsnettet og at det ville koste penger. Han fikk også bystyret med seg på at det skal legges fram en sak om interkommu­nalt brannvesen til politisk behandling i 2017 med mål om realiserin­g i 2018.

Vedlikehol­d av parker i form av sommerjobb til ungdom ble økt med 250.000 kroner hvert år fra 2018. Parker og lekeplasse­r blir opprustet med to millioner over en toårsperio­de, og det ble vedtatt å lage en verktøykas­se for fysisk aktivitet i skole og barnehage til 450.000 kroner neste år.

Salderinge­n av budsjettet omfattet redusert overføring til blant annet Nav, brann og boligbygge­laget.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? Det tradisjons­rike julemøte med budsjettbe­handling og julelunsj foregikk i gemyttlige former, fra venstre: Tord Samdal (KrF), Anne Kristine Grøtting (Sp). Anders Rambekk (KrF) og Ottar Berg (Miljøparti­et de Grønne).
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN Det tradisjons­rike julemøte med budsjettbe­handling og julelunsj foregikk i gemyttlige former, fra venstre: Tord Samdal (KrF), Anne Kristine Grøtting (Sp). Anders Rambekk (KrF) og Ottar Berg (Miljøparti­et de Grønne).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway