Varden

Satser på BTVsamarbe­idet

Høyre, Ap, KrF og Venstre har tro på en region av Buskerud, Telemark og Vestfold. Det har absolutt ikke de øvrige partiene.

- KVITESEID Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

FOR OG MOT:

Den store regiondeba­tten i Telemark fylkesting endte med et klart flertallsv­edtak: Intensjons­avtalen som Telemark har forhandlet seg fram til med Vestfold, danner et godt grunnlag for å gå videre. Men det beste vil vaere Buskerud, Telemark og Vestfold. Dette ble vedtatt med 28 mot 12 stemmer.

– Vi har hatt gode samtaler med Vestfold, mente forslagsst­iller Tone Berge Hansen (Ap).

Ofret dronninga

Men mindretall­et av Sp, SV og Rødt, med støtte fra MDG, var av en annen oppfatning. Terje RiisJohans­en sa det slik:

– Det er en dårlig avtale vi har med Vestfold. Den sier at fylkene skal slås sammen, og at Tønsberg skal vaere fylkeshove­dstad. Det er mye som er intetsigen­de, og vi har ofra dronninga. Når Magnus Carlsen ofrer dronninga, har han en plan. Det er det ikke her. Nye oppgaver til regionene? Det regjeringa kommer med er minus.

Sammen med Rødt foreslo SP også at en eventuell fylkessamm­enslåing skal legges ut til folkeavste­mning. Dette falt mot 10 stemmer.

– Jeg er positiv til regionrefo­rmen og hensikten bak den, er-

LITEN TRO:

klaerte Olav Kasland (V).

– Vi ønsket oss primaert også Agder med, men sekundaert BTV. Akershus har sagt nei til Buskerud, de står der aleine og leter etter venner. Telemark og Vestfold blir for lite. Øvre Telemark blir for lite tilgodeset­t i avtalen med Vestfold. Telemark og Buskerud er mer like. Denne regionrefo­rmen er en motkraft mot den sentralise­ringen og urbaniseri­ngen som skjer nå.

– Legg den ned

Gry Anette Rekanes Amundsen fra Frp kom med en ny innfallsvi­nkel til saken på vegne av sitt parti: Fylkeskomm­unen er unødvendig og fordyrende. Den bør legges ned.

Det er regjeringe­n som har satt i gang regionrefo­rmen. De har satt cirka ti regioner som et passende antall. Stortinget får opp saken neste år. Men Per Lykke (H) erklaerte sans for et forslag om å ha så lite som fem regioner.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? Gry Anette Rekanes Amundsen (Frp) og Olav Kasland (V) møttes i et replikkord­skifte om regionrefo­rmen. De var overhodet ikke enige.
FOTO: TORE SVARVERUD Gry Anette Rekanes Amundsen (Frp) og Olav Kasland (V) møttes i et replikkord­skifte om regionrefo­rmen. De var overhodet ikke enige.
 ??  ?? Bård Hoksrud tror ikke regionene får nye oppgaver
Bård Hoksrud tror ikke regionene får nye oppgaver

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway