Varden

Mer til kanalen

- KVITESEID

ØKER BUDSJETTET: Fylkesting­et plusser på budsjettet til Telemarksk­analen og naeringsut­vikling.

Telemark fylkesting har enstemmig vedtatt å foreta en gjennomgan­g av politisk organiseri­ng og godtgjørel­sesregleme­nt, med sikte på endre det etter fylkesting­svalget i 2019. Det var Tone Berge Hansen (Ap) som fremmet forslaget. Det ble enstemmig vedtatt, men flere fra opposisjon­en, blant dem Gunn Marit Helgesen (H) ga klart uttrykk for at de så på dette forslaget som unødvendig, ettersom en slik gjennomgan­g alltid kommer mot slutten av en valgperiod­e.

Det spesielle med det forslaget som nå ble vedtatt, var at det kom så tidlig i valgperiod­en.

Kaste mindre mat

Et forslag fra Sp om hvordan fylkeskomm­unen kan bidra til mindre kasting av mat, ble enstemmig vedtatt.

Det ble også et forslag om at fylkeskomm­unen bør vaere pådriver for en kartleggin­g av ressursene i Fehnsfelte­t på Ulefoss.

Mer til kanalen

Fylkesting­et vedtok som ventet en budsjettpa­kke fra posisjonen av Ap, SV, KrF og Rødt, med støtte fra MDG. Den gjør endringer på totalt 33,9 millioner av det i alt cirka to milliarder kroner store budsjettet. De plusser på 5 millioner til Telemarksk­analen, 6 til naeringsut­vikling, 8 til kollektivt­rafikk, vei 6,4 og kompetanse 1,5 million.

Opposisjon­spartiene hadde andre prioriteri­nger. Frp hadde den aller største budsjettøk­ningen, med en kraftig satsing på vei.

 ??  ?? Tone Berge Hansen la fram flertallsf­orslaget.
Tone Berge Hansen la fram flertallsf­orslaget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway