Varden

Torleif (84) – borettslag­ets superhelt

Alle borettslag har en som fikser det meste. Men det er nok ikke mange som har en som Torleif Innleggen.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

84-åringen bor sammen med en fin-fin gjeng i borettslag nummer 7 på Falkum litt nord for Skien sentrum. Skiensmann­en er pensjonert elektriker og liker å holde seg i form, og akkurat den kombinasjo­nen er det mange som får gleden av blant naboene hans.

–Etunikum

Denne gjengen av naboer sammensver­get seg med Vardens kringlered­aksjon. Så da Torleif gikk rundt og satt lapper på dørene om «førjulskos ved juletreet med kaffe, boller og brus», ante han fint lite om at det var han selv som skulle hedres.

– Han er et unikum, sier borettslag­sleder Åse Mai Tangen, og ramser opp kvaliteter som kveldens godhjerta hovedperso­n innehar.

– Han kan fikse alt, han baerer gjerne matvarene dine opp trappene om du trenger hjelp til sånt, og han kan ikke gå forbi noe rusk eller rask på bakken uten å rydde det opp, sier hun.

«Bestefar»

Og deretter hiver flere beboere seg på og snakker i munnen påhverandr­e.

– Ungene elsker ham. Han hjelper dem med å fikse på syklene, og er snar med å lappe et dekk eller to, sier en.

– Han kan vaere litt streng med ungene, men de liker å vite hvor grensene går når de er ute og herjer i gata. Mange av dem kaller ham bare for «bestefar, forteller en annen.

Kveldens oppmøte av nesten alle beboerne gjør Ivar O. Kristensen litt rørt.

– Det sier en del om Torleif. Vi er flere her i kveld enn det vi pleier å vaere på sommerfest­ene, smiler han.

Delte ut sin egen kringle

Hovedperso­nen selv har nesten ikke tid til en prat. Han er travelt opptatt med å servere kringlen han har mottatt.

– Hvorfor jeg gjør så mye her? Vel, jeg er snart 85 år og synes det er viktig å holde meg i bevegelse. Også synes jeg det er moro med alle de flotte barna her. Tenk det, de snakker arabisk, norsk og engelsk om hverandre. Noe sånt klarer ikke vi voksne, sier Torleif og deler ut den siste kringlebit­en.

Det er Vardens lesere som sender inn forslag til kandidater som fortjener en påskjønnel­se i julestria. Send e-post til kringle@varden.no, eller en tekstmeldi­ng på telefon. Da skriver du «va kringle» og din begrunnels­e og nominasjon til 1963.

 ??  ?? «BESTEFAR»-TORLEIF: Barn og voksne i borettslag nummer 7 på Falkum i Skien samlet seg for å hedre Torleif Innleggen. Ikke engang oppmøtet på de mest populaere sommerfest­ene kan måle seg med antall frammøtte som kom for å vaere på kringle. 40-50 store...
«BESTEFAR»-TORLEIF: Barn og voksne i borettslag nummer 7 på Falkum i Skien samlet seg for å hedre Torleif Innleggen. Ikke engang oppmøtet på de mest populaere sommerfest­ene kan måle seg med antall frammøtte som kom for å vaere på kringle. 40-50 store...
 ??  ?? POPULAER: Barna svermet rundt Innleggen for å fortelle hvor glad de er i ham. Mange hadde også tegnet tegninger til den spreke 84-åringen.
POPULAER: Barna svermet rundt Innleggen for å fortelle hvor glad de er i ham. Mange hadde også tegnet tegninger til den spreke 84-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway