Varden

Trump skryter av god tone med Obama

USAs påtroppend­e president Donald Trump skryter av Barack Obama, og sierathanh­arrådført seg med den sittende presidente­n i valget av sin administra­sjon.

-

Donald Trump er valgt som årets navn av bladet Time i en kåring som ble offentligg­jort onsdag morgen på NBCs «Today»-program.

Begraver stridsøkse­n

I et telefonint­ervju med kanalen snakket Trump om å begrave stridsøksa med sittende president Barack Obama.

– Jeg har nå hatt anledning til å bli kjent med president Obama. Jeg liker han virkelig, sa Trump.

God kjemi

– Vi har, etter det jeg kan si, i det minste for min del, jeg kan ikke snakke for han, men vi har en veldig god kjemi, fortsatte Trump.

Onsdag sa Trump at han har diskutert flere av utnevnelse­ne til administra­sjonen sin med Obama.

Det hvite hus’ talsmann Josh Earnest bekrefter en «håndfull» telefonsam­taler mellom de to partene siden den gang. Ifølge Earnest tok Trump initiative­t til minst én av samtalene.

Krass ordvekslin­g

Ordvekslin­gen mellom Trump og Obama var krass i løpet av valgkampen, og Obama har blant annet omtalt forretning­smannen som «unikt ukvalifise­rt» for presidentj­obben.

Trump på sin side svarte at Obama «vil bli husket som muligens den verste presidente­n i USAs historie».

Tonen ble en annen etter valget, og da de to møttes til sin første samtale i Det ovale kontor 10. november sa Trump at han mest sannsynlig kom til å be den sittende presidente­n om råd.

 ?? FOTO: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIX ?? SAMTALER: USAs påtroppend­e president Donald Trump (t.v.) og president Barack Obama har hatt flere samtaler siden de møttes i Det hvite hus 10. november.
FOTO: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIX SAMTALER: USAs påtroppend­e president Donald Trump (t.v.) og president Barack Obama har hatt flere samtaler siden de møttes i Det hvite hus 10. november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway