Varden

ANDRE MENER

-

Både regjeringe­n og Stortinget har forpliktet seg til å legge opp til FM-slukking når kriteriene er oppfylt. Både markedsakt­ørene og publikum har innrettet seg etter dette, og som ansvarlige politikere må vi stå fast ved vedtakene som blir gjort i våre demokratis­ke institusjo­ner. At Fremskritt­spartiet på Stortinget ønsker å signaliser­e det samme synspunkte­t som de alltid har hatt, er ikke overrasken­de. (...)

At Arbeiderpa­rtiet, derimot, benytter anledninge­n til politisk spill, og med det sprer unødvendig usikkerhet helt på oppløpssid­en, er

langt verre. Etter at to kulturmini­stre fra Arbeiderpa­rtiet har jobbet for innføring av digitalrad­io og dermed avvikling av det analoge nettet, antyder partiets mediepolit­iske talsmann Arild Grande nå at de kan komme til å stemme for et forslag om å avblåse FM-slukkingen. Skulle dette munne ut i noe konkret fra Arbeiderpa­rtiets side, ville vi vaert vitne til tidenes kuvending.

Kulturmini­ster Linda Hofstad Helleland (H)

På landsstyre­møtet i helgen vedtok Miljøparti­et at det ikke vil støtte en regjering der Frp er med. MDG er blokkuavhe­ngig og det har ingen statsminis­terfavorit­t. Miljøparti­et vil støtte statsminis­teren fra det partiet som kan tilby den beste klimapolit­ikken. Det bør bli en lett match for Ap-leder Jonas Gahr Støre å vinne en klimaduell med Erna Solberg der MDG er overdommer.

Etter Miljøparti­ets avklaring i helgen er det bare Høyre og Frp som ønsker den sittende regjeringe­n et liv etter valget. Høyre er nå Frps eneste venn. (...)

Finansmini­ster Siv Jensen gir seg ikke så lett. Hun gjentar og gjentar at Frp ikke vil støtte en regjering som partiet ikke er med i. Partiets velgere liker tydeligvis at finansmini­ster Siv Jensen er sta og at hun tviholdt på bilpakka under budsjettkr­isen.

Arne Strand, Dagsavisen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway