Varden

Lønn skaper hodebry for NFF

- OSLO

LØNN: Det tar tid å finne Per-Mathias Høgmos erstatter. Den nye landslagss­jefens lønn skaper utfordring­er.

For samtidig som fotballpre­sident Terje Svendsen har bedt om at det kuttes 10 millioner kroner i administra­sjonen på Ullevaal stadion, må Norges Fotballfor­bund hente inn en landslagss­jef som hele nasjonen tror på.

Det koster penger. Og Svendsen kvier seg med å inngå lukrative avtaler etter all kritikken mot de ca. 4 millioner kronene som Høgmo hadde årlig. Ståle Solbakken får angivelig det dobbelte i danske FCK, og det kan velte drømmene om å få den tidligere landslagss­pilleren hjem til sommeren.

– Lønn vil represente­re en eller annen utfordring i prosessen, helt klart. Vi har ikke konkret diskutert lønnsnivå eller lønnstak. Men det setter begrensnin­ger for hvor langt ut du kan søke, for vi skal ikke bevege oss langt utenfor Norden, spesielt Norge og Sverige, før en ser at lønnsnivåe­t på trenerside­n er noe helt annet, medgir Svendsen overfor NTB.

Mangler perspektiv

Noe endelig lønnstak er ikke på plass, men oppmerksom­heten rundt landslagss­jefens lønn kan skremme bort aktuelle kandidater.

– Hadde folk brydd seg om Høgmos lønn dersom Norge hadde kvalifiser­t seg til EM?

– Det er vanskelig å si og et hypotetisk spørsmål, men jeg kan si at min erfaring i fotballen er at så lenge du vinner, så får du stort sett holde på med det du vil, sier Svendsen.

– Men tror du det norske folk er mer åpne for en meget høyt gasjert trener dersom dere får på plass en løsning de faerreste trodde var mulig å lande?

– Det er vanskelig å si. Jeg registrere­r at det er stor interesse rundt lønnsnivåe­t på landslagss­jefen. Samtidig er det viktig, for jeg synes det mangler et perspektiv i den diskusjone­n, og det er at et godt landslag er utrolig viktig for inntektsge­nereringen til Norges Fotballfor­bund. Det vil sørge for samarbeids­partnere og medieinnte­kter, som vi kan pløye ut til aktivitet i resten av Fotball-Norge.

– Vi er nødt til å satse tilstrekke­lig til at vi tror på at den nye landslagst­reneren kan bygge opp sportslig suksess, som igjen medfører økte inntekter.

Skjult Høgmo-kritikk?

Han sier NFF vil vaere helt tydelige på at i jakten etter Høgmos erstatter, så skal det vaere en landslagss­jef som hentes inn – ikke en klubbtrene­r med ambisjoner om å trene landslag.

– Skal vi oppsummere kravspesif­ikasjonen, er det veldig enkelt. Vi skal ha en landslagss­jef som kan gi oss sportslig suksess, men samtidig er det viktig i vurderinge­ne å se på den forskjelle­n det er mellom det å vaere klubbtrene­r og landslagst­rener. En landslagst­rener har spillerne bare i noen få perioder i løpet av året, mens en klubbtrene­r jobber på feltet hver dag. Det å ha en trener som er god til å bygge et lag under forutsetni­ngen som landslagss­jef, blir avgjørende og viktig, sier Svendsen.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Terje Svendsen vedgår at lønn kan bli vanskelig når NFF skal få på plass den landslagss­jefen de aller mest ønsker seg.
FOTO: NTB SCANPIX Terje Svendsen vedgår at lønn kan bli vanskelig når NFF skal få på plass den landslagss­jefen de aller mest ønsker seg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway