Varden

Absolutt ikke noen nummer for små

Når man naermest lyser av vinnervilj­e får man til slutt betaling. Spør Kragerø g13!

- KRAGERØ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

VINNERVILJ­E:

Håndballte­knisk er det ingen tvil om at Kragerø G13 henger med de aller fleste. Stilmessig var det en nytelse å se flere av angrepene da Halsen gjestet kysten av Telemark.

Men før møtet sa trener Stig Gurrich at kragerøgut­ta ikke var så høye og at de kunne få problemer. Spørs om ikke treneren får problemer med gutta, nå!

– De er flinke gutter og trener veldig bra, men har foreløpig ikke vokst så veldig mye. Derfor taper vi litt på fysikken og høyden mot lag med flere store gutter, sa treneren før kampen.

Sju sekunder før slutt sørget Leo Naper Lindberget for ellevill jubel og et bevis på at Kragerø likevel ikke er noen nummer for små.

– Jeg var nervøs da jeg kom gjennom, men trodde ikke at ballen skulle gå inn siden den traff hånden til forsvarssp­illeren. Det var veldig deilig å se ballen gå inn, sa en meget glad matchvinne­r.

Stang ut

Lagene åpnet ganske jevnt og etter de første seks minuttene var stillingen 3–2 til Halsen. Så kom en periode med «stang-ut» for telemarkin­gene.

Det i kombinasjo­n med et kontringss­terkt Halsen sørget for at det sto 9–5 etter 14 min. Og det så enda skumlere ut da Nicolai Bergstad fikk en tominutter­s utvisning. Men heroisk innsats sørget for at det ble 7–11 til pause og at håpet om poeng fremdeles levde i beste velgående.

– Vi var ikke så gode i den første omgangen. I pausen ble vi enige om at vi måtte våkne, for det har vaert slik flere ganger, innrømmer toppscorer Lars Eivind Stärk Gurrich. Han satte inn sju av lagets mål. – Trodde dere på poeng etter den første omgangen?

– Bare litt. Åpning av den andre omgangen

21-20 (7-11)

Kragerøhal­len Ca 50 tilskuere Kragerø: Victor Buus Jensen, Lukas Sundbø Brekka, Johannes Molvik Brekka 1, Martin Wigestrand Herfoss 6 (3), Leo Naper Lindberget 2, Sander Jacobsen 3, Lars Eivind Stärk Gurrich 7, Nicolai Bergstad 2

Utvisinger: Kragerø 2x2 min.

Dommere: Jarle Wormdahl/Eivind Olsen Tuvnes var god. Keeper Victor Buus Jensen serverte flere gode treninger og da Nicolai satte inn scoring nummer tre etter pause sto det 10–11.

Revansj

Rett etterpå utliknet Johannes Molvik Brekka til 12–12.

– Da fikk vi skikkelig trua på at vi kunne klare det, forklarer Leo.

Da tok også Halsen-treneren,

SENTRALE:

den tidligere landslagss­pilleren Kristine Duvholt (nå Havnås), en time out. Dermed klarte gjestene å mobilisere igjen. Fire minutter før slutt var stillingen 17–19 til vestfoldin­gene. Så kom en demonstras­jon i vinnervilj­e fra Kragerøs tøffe gutter, i kombinasjo­n med knalltøffe dueller og presise avslutning­er. To minutter før slutt satte Sander Jacobsen inn 19–20 og skapte spenning så det holdt. Deretter utliknet Lars Eivind med 55 sekunder igjen å spille.

Nok en gang vant hjemmelage­t ballen og sju sekunder før slutt satte Leo inn seiersmåle­t.

– Det var deilig å vinne, og spesielt deilig å få revansj fra tapet mot dem sist, strålte duoen.

?? BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? Kragerø G13 lå lenge under mot Halsen, men på slutten av kampen beviste de heroisk vinnervilj­e og avgjorde sju sekunder før slutt.
BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN Kragerø G13 lå lenge under mot Halsen, men på slutten av kampen beviste de heroisk vinnervilj­e og avgjorde sju sekunder før slutt.
 ??  ?? Leo Naper Lindeberge­t scoret seiersmåle­t, mens Lars Eivind Stärk Gurrich ble toppscorer med sju fulltreffe­re.