Varden

Gubbene hyllet «den blideste av de blide»

- SKIEN RA

TAKKET AV:

Onsdag 7. desember hadde vi gamlingene på Elixia i Skien samlet oss om et lite arrangemen­t som fant sted ca. kl 09.30, nemlig å ta avskjed med Elixias meget spesielle og saerdeles avholdte resepsjoni­st Nina Skilbred Østgaard.

Hun avviklet nemlig sin siste arbeidsdag for Elixia den dagen, etter over 17 år i denne jobben.

Å komme til trening tidlig om morgenen var en spesiell opplevelse, når Nina tok imot oss med sin spesielle måte å vaere på – smil og latter og kjappe, svaert hyggelige og morsomme replikker. Og var humøret litt under pari når vi kom, så steg det mange hakk av den gode mottagelse­n hun gav oss. Og selvsagt påvirket det også treningsly­sten positivt.

Vi var blitt så vant til dette, men da det kom oss for øret at hun skulle slutte, av hensyn til familien, ble vi smertelig klare over hva vi var i ferd med å miste.

Så da var det en selvfølge at vi, i treningste­rminologie­n kalt «godt voksne», veldig enstemmig sluttet oss sammen om å gi vår populaere og kjaere resepsjoni­st og altmuligda­me en hyggelig opplevelse på den siste arbeidsdag­en hennes.

Dermed oppvartet vi henne med en flott blomsterbu­kett og en passende gave, og hun kvitterte sin vane tro med å slå seg blant oss gamlingene med kaffe og en marsipanka­ke hun nettopp hadde fått av sine kolleger.

Og dermed ble det kjempestem­ning, mye moro og latter – og mange gode klemmer – for oss alle. En minneverdi­g stund som naturlig nok også ble litt vemodig!

Nina er en person som er glad i mennesker, og som med glede viser det!

Øst var giver, og ingen var i faresonen. Etter pass i Øst åpner Syd i 1 hjerter, Nord svarer naturlig nok en spar. Hva synes du er Syds beste gjenmeldin­g etter denne innledning­en? Noen ville nok gjenmelde 2 hjerter, jeg synes kortene er for gode til det. Nei, etter min mening er en melding som skiller seg ut på Syds kort og det er 2 kløver. Noen ville nok valgt å hoppe til 3 hjerter, men så gode kort har du ikke, makker trenger jo ikke å ha all verden. Nå melder Nord best 3 kløver, 3 ruter er også et godt alternativ siden denne meldingen jo bare er krav og ikke trenger å inneholde noen ruterfarge. Etter 3 kløver blir Syds neste melding 3 hjerter og det blir det lett for Nord å legge på til 4 eller eventuelt gå videre til 6 kløver eller 6 hjerter. Ved noen bord hoppet Nord til 3 grand etter Syds 2 kløvermeld­ing, men med kun ett ruterhold synes undertegne­de dette er en dårlig melding. De 2 parene som kom i 3 grand gikk da også 2 fortjente beter. Kanskje burde Syd tatt ut 3 grand i 4 hjerter, men man skal jo stole på makker. Her har du alle fire hender:

Delt topp på spillet fikk de spillerne som kom i 4 hjerter med 11 stikk! Et par hadde prøvd seg i meldingen 6 kløver men når kløver Dame ikke ble funnet endte det med en bet. 6 i hjerter eller kløver har jo gode sjanser da det kun henger på hjerter Konge hos Øst eller å finne kløver Dame forutsatt at fordelinge­n er nogenlunde normal.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Nina Skilbred Østgaard helt til høyre i bildet, omgitt av en del av de «godt voksne» som trener på Elixia og vil savne den humørfylte resepsjoni­sten.
FOTO: PRIVAT Nina Skilbred Østgaard helt til høyre i bildet, omgitt av en del av de «godt voksne» som trener på Elixia og vil savne den humørfylte resepsjoni­sten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway