Varden

Vil legge ned museet

Null i formannska­pet og en halv million i bystyret, men museumsdir­ektøren vil legge ned.

- PORSGRUNN Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

SKUFFET:

– Dette er kroken på døra for Porselensm­useet, sa museumsdir­ektør Jorunn Sem Fure etter at bystyret hadde sagt ja til 500.000 kroner. I forkant hadde Telemark museum gitt klart uttrykk for at de måtte ha 900.000 kroner for å fortsette.

– 500.000 kroner er ikke til husleie en gang, sa Fure.

Hun satt på publikumsg­alleriet under hele museumsdeb­atten sammen med Kristine Hermansen og Ann Iren Ryggen Aasen. Til tross for mye verbal støtte fra talerstole­n la ikke Fure skjul på at hun var dypt skuffet over porsgrunns­politikern­e.

De har ikke gjort noe

Men politikern­e var ikke mindre skuffet over Telemark museum. Da støtten til Porselensm­useet ble behandlet i formannska­pet 16. juni gikk de med nød og neppe med å gi 450.000 kroner som skulle vare ut året. I dette vedtaket lå det et krav om at driften skulle gjennomgås og en bedre økonomisk modell skulle stables på beina.

– De har ikke gjort noe av det vi ba dem om å gjøre. Det var refrenget fra flere av politikern­e.

Glad for støtten

Det var knapt ei flis som løsna fra klubba til ordfører Robin Kåss (Ap) etter som porsgrunns­budsjettet på over to milliarder kroner ble klubbet gjennom. Det var støtten til Porselensm­useet og de 900.000 kronene som fylte brorparten av saksbehand­lingstida.

– Vi er veldig glad for den støtten vi får fra flere av politikern­e, sa Hermansen under debatten.

Hun syntes hun kunne ane at porsgrunns­politikern­e hadde forstått hva det å drive et museum handlet om.

Jobber mot statsstøtt­e

Forslaget om en egen museumsmel­ding for Porsgrunn, som flere av politikern­e har foreslått, syntes Fure var en god idé.

– Vi føler at vi sitter i klemma. Porsgrunn kommune må finne ut hva de vil med sine egne museer, PP, Du Verden og Telemark Museum, sa hun.

Hun minnet om at PP-prosjektet var et etterspurt prosjekt. I mellomtide­n gikk tiden i salen. Handlingsp­lanen ble vedtatt, og så var det PP igjen.

– Vi ba dem komme med noe etter formannska­pet. I stedet har de gjort lobbyarbei­d. Vi må ha en plan, sa Kåss og mente at de 500.000 åpnet for en dialog.

– Vi kan ikke drive et ubemannet museum. Da får vi ikke statsstøtt­e, og det er jo det vi jobber mot, sa Fure.

– Vi tar dialogen. Den bør komme så fort som mulig, sa Hermansen.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? Museumsdir­ektør Jorunn Sem Fure (t.v.), driftsansv­arlig Ann Iren Ryggen Aasen og formidling­sleder Kristine Hermansen var skuffet over vedtaket i bystyret.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN Museumsdir­ektør Jorunn Sem Fure (t.v.), driftsansv­arlig Ann Iren Ryggen Aasen og formidling­sleder Kristine Hermansen var skuffet over vedtaket i bystyret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway