Varden

Ja til Olympiatop­pen i Telemark

Telemark fylkeskomm­unesaigårj­a til Olympiatop­pen.

- SKIEN

STARTHJELP:

Under gårsdagens fylkesting sa fylkespoli­tikerne i Telemark, med ordfører Sven Tore Løkslid (Ap) i spissen, ja til å gi oppstartsh­jelp til etablering av Olympiatop­pen Sørøst.

Viktig signal

500.000 kroner er hva fylkeskomm­unen vil bidra med det første året. Beløpet økes til 750.000 de neste to årene (2018 og 2019).

I tillegg bevilget hovedutval­get for naeringsut­vikling 300.000 for ikke veldig mange ukene siden.

– Det er et viktig signal om at vi ønsker Olympiatop­pen velkommen til Telemark, sier Løkslid og ramser opp to grunner til nettopp det.

Forbilder

– En av grunnene er at Olympiatop­pen har som oppgave å skape gode forbilder. En annen grunn er at de favner veldig bredt. Det betyr at vi framover kanskje slipper å sende lokale talenter til Trondheim og Granåsen for å satse. Med Olympiatop­pens naervaer kan de fortsette å bo og studere i Telemark – med bistand til å utvikle talentet sitt, sier Løkslid.

En som er glad for at fylkespoli­tikerne i går valgte å sette av noen kroner til Olympiatop­pen, er nestleder i Telemark idrettskre­ts Guri Ramtoft.

– Det er vi selvfølgel­ig veldig glade for. Det betyr at vi kan jobbe videre med dette på en seriøs måte, sier Ramtoft.

FORNØYD:

 ??  ?? Fylkespoli­tikerne i Telemark så i går ja til å gi starthjelp til etablering av Olympiatop­pen Sørøst.
Fylkespoli­tikerne i Telemark så i går ja til å gi starthjelp til etablering av Olympiatop­pen Sørøst.
 ??  ?? Guri Ramtoft og er glad for gårsdagens ja til Olympiatop­pen. Til venstre: Leder i Telemark idrettskre­ts, Geir Berge Nordtveit
Guri Ramtoft og er glad for gårsdagens ja til Olympiatop­pen. Til venstre: Leder i Telemark idrettskre­ts, Geir Berge Nordtveit

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway