Varden

Ny studietur – aner ikke hvor

Bystyret i Skien har vedtatt tredagers studietur for formannska­pet – men ingen vet hvor de skal eller hva turen skal inneholde.

- SKIEN Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

Da bystyret vedtok møteplanen for 2017, spikret man dato for en tre dagers studietur i slutten av mars. Fra onsdag 29. til 31. mars skal de 15 medlemmene i formannska­pet, tillegg til noen fra administra­sjonen, på studietur. Men hvor turen går, hvor mye den skal koste og hva de skal gjøre der, er det ingen som kan svare på.

Bibliotek

– Dette vet jeg ingenting om, sier ordfører Hedda Foss Five og ber oss spørre rådmannen, Ole Magnus Stensrud, som ifølge Foss Five har foreslått turdatoen.

– Hva er opplegget for studieture­n, Stensrud?

– Vi går inn i et stort prosjekt med det nye biblioteke­t og Ibsensente­ret. Jeg ser det som helt naturlig at vår politikere får anledning til å se på andre bibliotekb­ygg og trekke på erfaringer fra liknede prosjekter. Nå har vi aller først satt av tid. Dermed kan formannska­pet, som også fungerer som kulturutva­lg, sammen diskutere hva slags tur man kan ha mest nytte av, svarer Stensrud.

Formannska­psmedlem Karianne Hansen (Frp) undrer seg over hvordan turplanene så langt er presentert og hvor lite som er planlagt.

– Jeg mener rekkefølge­n blir feil. Vi har altså vedtatt en møteplan i bystyret. Da synes jeg det er på sin plass at vi vet hva de tre dagene skal brukes til, sier Hansen. Hun var den eneste som stemte imot forslaget til møte- planen for 2017.

– Vi bør begynne med å se på hva slags behov vi har for å hente kunnskap andre steder fra, og deretter se på kost- og nytteverdi­en av å reise. Om dét virker greit, så kan vi bestemme oss for å dra, mener Hansen.

Ingen kostnadsra­mme

Stensrud sier det ikke er spikret noe program.

– Formannska­pet skal få anledning til å vurdere alternativ. Vi skal også vurdere kost- og nytteverdi­en, understrek­er han.

– Har man noen kostnadsra­mme for turen?

– Nei, i og med at man ikke har lagt programmet er det heller ikke utarbeidet en kostnadsra­mme.

Hansen lurer også på grunnen til at man nå legger opp til studietur for politikern­e i formannska­pet, samt at et opplegg bør presentere­s så snart som mulig .

– Vi har aldri hatt slike turer før. Dessuten er det mange i formannska­pet som har jobber ved siden av. Å ta seg tre dager fri, krever en del, også fra dem vi jobber for, sier hun.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? TID TIL TUR: Rådmann i Skien, Ole Magnus Stensrud, har satt av tre dager til studietur for formannska­pet. Hvor man skal dra og hva turen skal inneholde, vet ingen.
FOTO: FREDRIK NORDAHL TID TIL TUR: Rådmann i Skien, Ole Magnus Stensrud, har satt av tre dager til studietur for formannska­pet. Hvor man skal dra og hva turen skal inneholde, vet ingen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway