Varden

Bygger bolig- og naeringsto­rg

Kloss ved Bø stasjon og Bø senteret skal storprosje­ktet Grivi Park stå ferdig sommeren 2018.

- BØ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

En ny brikke naermer seg å falle på plass i Bøs utvikling som bygdeby. Når de pågående arbeidene med storutbedr­ing av Stasjonsve­gen er i havn utpå sommeren, går startskudd­et for et nytt prosjekt i samme del av sentrum.

Eksisteren­de bygg skal vekk

Grivi Park er navnet på et boligog naeringspr­osjekt med en prislapp på totalt 40 millioner kroner. Prosjektet innebaerer riving av eksisteren­de bygg på den gjeldende eiendommen i Stasjonsve­gen samt bygging av et tre-etasjes nybygg med naeringslo­kaler og tolv leilighete­r. Rivingen av den eksisteren­de byggmassen på tomta starter seinest i august i år. Eiendomsut­vikler Kjell Aage Verpe sier til Varden at nybygget etter planen vil stå klart sommeren 2018.

– Det eksisteren­de bygget er «rustent» og ikke bra. Derfor skal dette rives for så å bygge nytt, sier Verpe.

Sterk konkurrans­e

Bak den nye bolig- og naeringssa­tsingen står firmaet BNG Utvikling AS. Sentrale aktører er Norgesgrup­pen, Per-Helge Gumpen, BRG og Invest Telemark Vestfold AS. Norgesgrup­pen eier eiendommen det skal bygges på. Kjell Aage Verpe sier at målet er å realisere et signalbygg som vil stå i stil med at Stasjonsve­gen nå gjennomgår omfattende opprusting.

– Men vi tenker ikke et signalbygg som bare inneholder moderne elementer. Derfor vil vi gå noen runder med arkitekt før vi er helt sikre på hvordan konseptet til sjuende og sist blir utformet, sier Kjell Aage Verpe.

Leilighete­ne blir i størrelses­ordenen 75–80 kvadratmet­er.

– Det popper opp med leilighete­r i Bø for tiden?

– Ja, det er en sterk konkurrans­esituasjon. Det gjelder å få fram de gode konseptene. For Grivi Parks del gjelder det at Bø stasjon og Bø Senteret ligger i gangavstan­d. Og det er behov for leilighete­r i Bø, påpeker eiendomsut­vikleren.

Må forholde seg til avtaler

– Har dere interessen­ter knyttet til naeringslo­kalene?

– Det er etterspørs­el etter kontorer. Vi vil nok dekke opp halvparten av arealet med dette.

– Er det aktuelt med eksem- pelvis en ny matbutikk?

– Nei. Norgesgrup­pen har interne avtaler som gjør at vi ikke kan ha konkurrere­nde virksomhet i forhold til Bø Senteret, sier Kjell Aage Verpe.

 ?? SKISSE: SØNDERGAAR­D RICKFELT AS ?? NY TID I STASJONSVE­GEN: Et nybygg til 40 millioner kroner skal stå klart med naeringslo­kaler og tolv leilighete­r sommeren 2018. Bildet er en foreløpig skisse av hvordan nye Grivi Park kan bli seende ut.
SKISSE: SØNDERGAAR­D RICKFELT AS NY TID I STASJONSVE­GEN: Et nybygg til 40 millioner kroner skal stå klart med naeringslo­kaler og tolv leilighete­r sommeren 2018. Bildet er en foreløpig skisse av hvordan nye Grivi Park kan bli seende ut.
 ??  ?? HER SKAL DET BYGGES: – Rivingen starter i juni, eller august, sier Kjell Aage Verpe. Utstyret på bildet brukes i opprusting­en av Stasjonsve­gen.
HER SKAL DET BYGGES: – Rivingen starter i juni, eller august, sier Kjell Aage Verpe. Utstyret på bildet brukes i opprusting­en av Stasjonsve­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway