Varden

Tror på realistisk mål

Jan Tore Rosland blir assistentt­rener og sportslig leder, får med seg Are Vegard Hansen og legger opp løypa for eliteserie­spill i 2020.

- SKIEN SKIEN

Den nye satsingen betyr at Erik Skogen får med seg flere til å dra lasset.

Lederen av håndballgr­uppa er glad for at Jan Tore Rosland og Are Vegard Hansen har sagt ja til å bli med i satsingspr­osjektet «Herkules i Eliteserie­n 2020».

– Jeg tror det blir veldig bra. Jan Tore og Are Vegard får ansvaret for det sportslige og også jobbe markedsret­tet. Det vil gi meg muligheten til å jobbe mer med hele klubben.

– Dette er to personer som kommer til å vaere dedikert til sine oppgaver. Derfor er jeg trygg på at det kommer til å fungere for oss.

– Målene dere har satt er tøffe. Er det realistisk?

– Ja, for vi har veldig mange og store talenter i den rette alderen. Vår jobb blir å legge til rette for at de får utviklinge­n og den sportslige utfordring­en som gjør at de tar stegene som må til.

– Vet dere hvor mye mer budsjetten­e må økes?

– Ikke helt konkret, men vi har en viss forståelse av det og holder på å legge planene som gjør at vi skal finne det nødvendige nivået. Fire dager før julaften valgte Jan Tore Rosland å legge opp sin 25-år gamle håndballka­rriere.

LA OPP:

Jan Tore Rosland debuterte for Skiens Ballklubb i 1. divisjon i 1991. 25 år etter satte et brudd punktum for en lang karriere på parketten. Bare fire dager før julaftenen kunngjorde den populaere strekspill­eren at håndballka­rrieren var over.

– Det var overvelden­de med alle støtteerkl­aeringene da jeg sa fra at karrieren var slutt. Jeg trodde ikke at folk fulgte så mye med som det de tydeligvis har gjort. Jeg ble helt satt ut.

Men det er ikke mulig å bli kvitt kraftplugg­en fra Gulset. Nå er Jan Tore Rosland ny assistentt­rener og sportslig leder i Herkules.

– Dere blir ikke kvitt meg så lett. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på mine nye roller i Herkules.

Eliteserie­n 2020

Og det er ikke hvilke som helst mål de gule og grønne har satt seg. De skal tilbake i det ypperste håndballse­lskapet om få år.

– Eliteserie­n i 2020. Det er et tøft mål, men vi må ha ambisjoner, sier 43-åringen, og begrunner det enkelt og fornuftig.

– Vi må klare å holde på talentene våre og ikke sende de på dør til Sandefjord, Runar eller andre klubber. Men for at vi skal klare det må vi ha klare, tydelige og tøffe mål. Herkules må tørre å satse slik spillerne ønsker.

– Vi har allerede et av de sekssju beste 18-årslagene i Norge. Utenom to spillere vil alle sammen også vaere 18-årsspiller­e

SATSING:

neste år. Det forteller mye om hvor gode disse guttene er.

– Hva blir din jobb når det gjelder «sportslig leder»?

– Sammen med Are Vegard Hansen skal jeg jobbe for at vi har både spillere og økonomi til å nå de målene klubben har satt seg. Våre arbeidsopp­gaver er rettet både mot det sportslige og marked.

«Herkules må tørre å satse slik spillerne ønsker» Jan Tore Rosland, assistentt­rener og sportslig leder

Hjelpetren­er

1. divisjonsk­lubben skal også styrke trenerteam­et. Rosland går inn som assistentt­rener Christoffe­r Martinusse­n.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den jobben også. Min fordel er at jeg naturligvi­s kjenner spillerne veldig godt. I tillegg har jeg god rutine. for

 ??  ?? Jan Tore Rosland (t.v.) blir assistennt­rene rog sportslig leder i Herkules.
Jan Tore Rosland (t.v.) blir assistennt­rene rog sportslig leder i Herkules.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway