Varden

– Han er god nok for World Cup

- SKIEN Martin Øyvang martin.oyvang@varden.no

GOD: Mikael Gunnulfsen­s topplasser­ing i VM-løypene i Lahti søndag, hylles av teamsjef Hans Kristian Lahus i Team Telemark.

Telemarkin­gen gikk en svaert god 15 kilometer i klassisk stil i Skandinavi­sk Cup, og gikk i mål til slutt tiden 34.49.08.3

Det holdt til en fjerdeplas­s, kun 25 sekunder bak vinneren Iivo Niskanen fra Finland, og 12 små sekunder fra pallen.

– Dette var en stor prestasjon av Mikael. Han kjempet tross alt mot veldig gode løpere. Niskanen har en verdenscup­seier på den samme distansen fra i år. På andreplass kom den norske kometen Johannes Høsflot Klaebo, og på plassen bak Mikael kom Sami Jauhojärvi som vant OL-gull i Sotsji i 2014, sier Lahus.

– Prestisjen har blitt stor i Skandinavi­sk Cup etter at man har innført kvoter i verdenscup­en. Derfor har konkurrans­en blitt ytterliger­e skjerpet.

God nok for verdenscup­en

Nå mener han at Gunnulfsen snart fortjener en plass i verdenscup­en for Norge.

– Absolutt. Han er god nok for det. Men problemet i Norge er at konkurrans­en er skyhøy. Det er mange om beinet. Men han burde absolutt vaere i naerheten, sier teamsjefen.

Sto opp halv seks

Han sier at det ble rapportert om svaert vanskelige smøreforho­ld i Lahti i helgen, og mener at smørerne har gjort en strålende jobb.

– Jostein Vinjerui (trener i Team Telemark, red.anm.) og de andre i teamet har gjort en formidabel innsats. Jeg fikk rapporter om at de hadde vaert ute allerede i halv seks-tiden søndag morgen for å teste skia. Men de traff tydeligvis.

Imponerte i Tour de Ski

Men det var ikke bare i Lahti at Team Telemark var represente­rt i helgen.

Silje Øyre Slind gikk nemlig i mål som nummer 16 på toppen av den beryktede «monsterbak­ken» i Tour de Ski søndag ettermidda­g. En plassering teamsjefen mener er imponerend­e. – Hun blir den tredje beste norske kvinnen. Det er kun Heidi Weng (seier) og Ingvild Flugstad Østberg (fjerde plass) som slår henne. Jentelaget vårt er det beste teamet i landet, og alle jentene på laget har vaert topp 10 i verdenscup­renn. Strålende, sier Lahus. Sesongens store mål for Team Telemark er NM på ski på Lynga skistadion i starten av februar.

 ?? FOTO: EIRIK LUND RØER ?? Mikael Gunnulfsen knallet til med en fjerdeplas­s på 15 kilometer klassisk i Skandinavi­sk Cup i Lahti søndag.
FOTO: EIRIK LUND RØER Mikael Gunnulfsen knallet til med en fjerdeplas­s på 15 kilometer klassisk i Skandinavi­sk Cup i Lahti søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway