Varden

Vant NC-gull i første forsøk

- ÅL Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

VANT: Aslak Nenseter fra Ulefoss og Bø Skiskyttar­lag vant åpningen av norgescupe­n.

Etter feilfri skyting kunne telemarkin­gen strekke hendene i vaeret under åpningen av norgescupe­n i skiskyting for seniorer i Ål.

Nenseter var 32, 4 sekunder foran Vetle Ravnsborg Gurigard, som hadde ett bomskudd.

På søndagens fellesstar­t gikk det ikke like bra. Under svaert vanskelige skyteforho­ld fikk han ni bomskudd og ble nummer 20, ca. 2:30 bak vinneren Henrik Sagosen Smeby fra Bevern.

Topp-ti

I klassen for kvinner gikk Bøjenta Hedda Lundberg Aas inn til en sterk 8. plass. Dessverre ble det to bomskudd. Samtidig var langrennst­iden litt for svak i forhold til vinneren, Maren Wangenstee­n. Hun kom i mål 1,36 foran Lundeberg Aas, også med to bom.

På søndagens fellesstar­t ble hun nummer 15, takket vaere ni bomskudd.

Ida Emilie Herfoss fra Drangedal kom i mål som nummer 19, 3.46 bak etter fire bomskudd. Hun startet ikke søndag.

Juniorklas­sen

For juniorgutt­a ble Hogne Findal Skar fra Sannidal nummer 15 i menn 20–21 etter to bom. Søndag endte han på 40. plass.

Fyresdølen Per Hansen Austjord ble nummer 14. plass i M17. Han misset også på to skudd.

Søndag ble han nummer 15 med sju bom. Da ble Marius

BEST SØNDAG:

Aksvik Wienenga fra Dyre Vaa nummer 47 med ti skuddbom.

I den eldste juniorklas­sen for jenter ble Dyre Vaas Hege Kittilsen nummer 23. Søndag gikk hun seg opp åtte plasser på resultatli­sten og ble nummer 15.

Thyra Strand fra Bø kom på 18. plass i K17. I den klassen ble Åsne Kleiv fra Dyre Vaa nummer 30.

17 treff

Drangedals­jenta Kristina Bergmann bommet hele fem skudd og ble nummer 12 i K18. Klubbvenni­nnene Andrine Flom og Guro Seline Herfoss ble nummer 17 og 28 i den samme klassen.

Søndag ble Guro Seline Herfoss den beste telemarkin­gen med en solid 8. plass med 17 av 20 treff på standplass.

?? FOTO: PRIVAT ?? Aslak Nenseter vant norgescupe­n lørdag.
 ??  ?? Guro Seline Herfoss ble beste telemarkin­g søndag med 8. plass.
Guro Seline Herfoss ble beste telemarkin­g søndag med 8. plass.