Varden

Fullstendi­g overlegen

Henrik Kristoffer­sen knuste all motstand i slalåmrenn­et i Adelboden søndag. Selv har han ingen mirakelopp­skrift på storformen.

- ADELBODEN

- Jeg kjører bare bra på ski, jeg. Det handler ikke om så mye mer enn det, svarer en fornøyd Kristoffer­sen når NTB spør om hvordan han har funnet vinnerform­en.

Nordmannen vant foran Manfred Mölgg fra Italia og rivalen Marcel Hirscher fra Østerrike. Marginen ned til Mölgg var hele 1,83 sekunder. En knusende seier for 22-åringen fra Raelingen.

- Jeg kjørte to sterke omganger i dag. Det var veldig bra. Samtidig finnes det ingen garanti for at det skal gå like bra i fortsettel­sen, understrek­er han.

Wengen nesten

Neste helg er Kristoffer­sen tilbake i Wengen. Det var der han i fjor tangerte Finn Christian Jagge som Norges mestvinnen­de i slalåm med sju seirer. Siden da har tallet steget til 12 triumfer.

- Vi får se i Wengen, jeg tror ikke folk skal forvente at jeg gjør det like bra som i fjor. Da var det nesten litt over det man kan forvente, sier alpinkomet­en.

- For meg handler det om fortsatt å kjøre bra på ski, gjentar han.

Kristoffer­sen og konkurrent­ene måtte kjempe mot tåken i Adelboden søndag. Selv var Kristoffer­sen litt heldig i 1. omgang.

- Jeg skjønner at folk reagerer litt på forholdene i 1. omgang, men slik er det å drive utendørsid­rett. Jeg hadde flaks med vaeret i 1. omgang, men jeg hadde for eksempel uflaks i Zagreb tidligere denne sesongen, sier Kristoffer­sen.

Hirscher-ros

Etter søndagens renn uttalte Marcel Hirscher at det nå er Kris- toffersen som «setter standarden» i slalåm.

- Det er utrolig kult å høre ham si det. Hirscher er en av verdens beste alpinister gjennom tidene, sier Kristoffer­sen om østerriker­en.

Nordmannen tok sin 13. verdenscup­seier søndag. Tolv av triumfene har altså kommet i slalåm, mens én har kommet i storslalåm.

Kristoffer­sen og Hirscher ligger nå likt i kampen om slalåmcupe­n. Begge har 360 poeng.

(NTB)

 ?? BEGGE FOTO: NTB SCANPIX ?? OVERLEGEN: Henrik Kristoffer­sen knuste alt og alle og kunne juble for en ny seier i World cup.
BEGGE FOTO: NTB SCANPIX OVERLEGEN: Henrik Kristoffer­sen knuste alt og alle og kunne juble for en ny seier i World cup.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway