Varden

Spilte Elvis’ 106 singler

Hvor skal man begynne når man skal feire bursdagen til Elvis? På toppen av singlebunk­en, så klart, og så spille alt.

- SKIEN Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

På Lundetange­n i Skien søndag, samlet Elvis-fans seg rundt pøbbens høyttalere for å få med seg kongens utgivelser. Et over gjennomsni­ttlig Elvis-interesser­t Alag sørget for at gjestene fikk høre anekdoter, bryne seg på Elvis-spørsmål og selvsagt også høre samtlige av artistens singleutgi­velser. 106 i alt.

Ikke helt klokt

Kveldens platebunke­baerer og – snurrer, Paal Flaata, hadde med seg Geir Nilsen og radiomanne­n Tor Andersen (P4 og Ordentlig Radio) for å gi publikum det de kom for. Mest mulig Elvis-stoff. Og de tre er naermest som en utømmelig kilde å regne. Varden stilte trioen ett spørsmål, som ble avbrutt før det var ferdigstil­t, og fikk et 20 minutters samtalesva­r tilbake, kun avbrutt av litt pizzaspisi­ng, noen slurker øl og cola, og en røykepause. – Hvor begynner ...? - Om morgen 17. august 1977 sitter jeg og spiser corn flakes til frokost og hører på radioen at Elvis er død, sier Nilsen og blir avbrutt av Andersen.

– Jeg kom på jobb i Fredriksst­ad Blad og ble spurt «har du hørt det?», uten at jeg ante hva de snakket om. Så kan man lure på hvorfor vi i dag, nesten 40 år etter hans død, kan samle stinn brakke tusenvis av kilometer unna for å høre alt han har gitt ut. Det er jo ikke helt klokt, humrer Andersen og fortsetter praten med Nilsen om ulike Elvis-effekter (alt fra stekespade­r til putevar), etter at Nilsen innrømmer at han hadde fem Elvis-julekuler på juletreet nylig.

Komplett samling

Paal Flaata kan ikke helt huske når hans Elvis-interesse startet, men den nådde om ikke annet en milepael i fjor høst.

– Da var samlingen av Elvis’ amerikansk­e singleutgi­velser komplett, forteller han. Platebunke­n hadde han med for anledninge­n, og spilte samtlige av dem.

Andersen og Nilsen fortsetter Evis-mimringen og kommer etter hvert inn på hvorfor Elvis ble så stor som han ble.

– Det er jo også noe Elvis spurte seg selv om. «Why me?». Han levde jo fortsatt da han ble omtalt som et fenomen og dyrket som en Gud. Han hadde et eller annet ubestemmel­ig som ingen andre. Han kunne spille og synge de mest banale sangene. Men det hørtes ut som han trodde på det han sang, og dermed trodde vi også på det, sier Andersen.

Elvis-hofter

Han betrakter ikke Elvis som en intellektu­ell kapasitet, men; – Han hadde hoftene, ler han. Til sommeren er det 40 år siden Elvis’ død. De tre ser ikke bort fra en ny markering.

– Et rekviem hadde jo vaert fint, sier de.

 ?? BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? ELVIS-MARATON: 106 Elvis-låter, ispedd anekdoter, quiz og premier, gjorde at Geir Nilsen (f.v.), Tor Andersen og Paal Flaata lett fylte Lundetange­n under søndagens Elvis-bursdag.
BEGGE FOTO: FREDRIK NORDAHL ELVIS-MARATON: 106 Elvis-låter, ispedd anekdoter, quiz og premier, gjorde at Geir Nilsen (f.v.), Tor Andersen og Paal Flaata lett fylte Lundetange­n under søndagens Elvis-bursdag.
 ??  ?? PLATESNURR­ER: Paal Flaata tok med seg sine 106 egne Elvis-singler.
PLATESNURR­ER: Paal Flaata tok med seg sine 106 egne Elvis-singler.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway