Varden

Fortau-planer splitter nabolag

Naboene Torbjørg Straand og Ole Morten Mastekåsa på Frogner i Skien er vil ha tryggere trafikk i Håvundveie­n. Men de er helt uenige om hva som er det rette å gjøre.

- SKIEN

Nytt fortau og fjerning av avkjørsler skal gjøre Håvundvege­n tryggere. Men beboerne på Frogner er splittet.

Ole Morten Mastekåsa gleder seg til ny avkjørsel. Men den vil ødelegge eplehagen til nabo Torbjørg Straand.

TRANGT:

Her stopper bussen ved Kiwi-butikken. Det er ikke mer enn akkurat plass når biler vil forbi.

MISTER HAGEN:

naboene. Fortauet som nå er planlagt vest for Håvundveie­n skaper stort engasjemen­t i strøket. Det blir bare noen hundre meter langt, fra krysset mot Sneltvedtv­eien, forbi Kiwi-butikken og fram til Frognerlia. Fortauet skal betales med b e lø nningsmidl­e r fra staten, og er beregnet å koste to millioner pluss 800.000 kroner i grunnerver­v. Strekninge­n blir mye brukt av barn på vei til og fra Bratsbergk­leiva skole.

Hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS) får saken opp til 2.-gangs behandling­a v regulering­splanen kommende tirsdag, etterat

ENGASJERTE:

den har vaert ute på høring og pådratt seg i alt 11 uttalelser.

Mister eplehagen

I tillegg til at det skal bygges fortau, skal tre avkjørsler mot Håvundveie­n, fra østsiden, stenges. Det er en del av planen som skal gjøre veien mer trafikksik­ker. I stedet skal det lages en ny felles atkomst fra Frognerlia. Det skal også, i samme omgang som man gjør veiarbeide­t, legges nye vann- og avløpsledn­inger i området.

Men her ligger eiendommen­e helt ut mot veien. Flere beboere får bokstaveli­g talt fortauet eller de nye avkjørslen­e inn i hagen. Det har gjort at flere av de berørte grunneiern­e klager. De mener det legges opp til unødvendig store inngrep i hagene, hvor både mye areal og fine traer går tapt.

En av dem er Torbjørg Straand. Hun og Pål Gjerden bor i Frognerlia 4 på østsiden av veien, og blir ikke direkte berørt av fortauet. Men store deler av hagen deres, med gamle epletraer, blir etter forslaget atkomstvei for naboeiendo­mmene.

– Dette vil gå veldig hardt ut over eplehagen vår. Nå gir den 400 kilo epler i året, som blir til eplejuice via Epleblomst­en. Etter dette blir det veldig lite igjen av den.

De mener at hele fjerningen av naboenes utkjørsler til Håvundveie­n kan vente til man har sett hvor stor virkning de andre tiltakene har på trafikksik­kerheten.

– Har hjertet i halsen

Men nabo Ole Morten Mastekåsa håper inderlig den nye avkj ørselsløs ning en blir noe av.

– Jeg har hjertet i halsen hver gang jeg rygger ut på Håvundvei--

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ??  ?? Ole Morten Mastekåsa og Torbjørg Straand er naboer, og deler håpet om å få en tryggere trafikk på Frogner.
Ole Morten Mastekåsa og Torbjørg Straand er naboer, og deler håpet om å få en tryggere trafikk på Frogner.
 ??  ?? Torbjørg Straands eplehage blir til atkomstvei for
Torbjørg Straands eplehage blir til atkomstvei for
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway