Varden

BMW er Telemarks mest solgte bilmerke i januar

For første gang er BMW på salgstoppe­n i Telemark. I januar slo de både Toyota og VW. Alle merkets toppselger­e er ladbare.

- SKIEN

Da BMWs i fjor utvidet batterikap­asiteten på sin helektrisk­e i3 fra 60 til 94 Ah og teoretisk rekkevidde fra 190 til 300 kilometer strømmet kjøperne til. I januar ble modellen fylkets mest solgte med 39 biler. Bak fulgte VW Golf med 28 biler og Toyota RAV4 med 21 biler.

Ladbare hybrider

Av de øvrige BMW-ene er det ladbare hybrider som selger mest. X5 hybrid med 313 hestekreft­er har startpris på 790.000 kroner og gjerne ett hundre tusen i utstyr. Den ble merkets nest beste med tolv biler. Bak denne følger 2-serie med sju biler. BMW har flere ladbare modeller, og det er disse som er storselger­ne. Dette slår og positivt ut for Volvos XC90.

Salgssjefe­n ble daglig leder

– Salgsøknin­gen for i3 startet i november og desember, og fortsetter i februar. Vi ser lyst på salgsutvik­lingen i 2017 med alle de nye modellene, sier Bilsalonge­ns nye daglige leder, Martin Kimerud. Han er tidligere salgssjef i firmaet og etterfølge­r Ole B. Solberg. Solberg skal fortsatt lede Solberg bil, men får frigjort

LUKSUS:

tid til overordnet arbeid innen Solberg gruppen. Kimerud er fra Skien og har utdanning fra BI og Norges Markedshøy­skole. Han startet som selger hos Bilsalonge­n som 23-åring og ble salgssjef etter tre år.

– Jeg vil ivareta salgssjefr­ollen selv og vil vaere mye å se i salgslokal­ene. Gjennom årene har jeg fått mange faste kunder som jeg ønsker å ivareta, sier Kimerud.

– BMW og Mini er spennende og gode bilmerker med stadig nye modeller og mye nytt å sette seg inn i. Det er en rivende utvikling i bilbransje­n, sier Kimerud.

Staben hos Bilsalonge­n teller for fem selgere og en sjette er på vei inn. I alt jobber det 27 personer i firmaet. Bilsalonge­n er en del av Solberg gruppen som i fjor omsatte for rett under 900 mill (opp 200 mill fra 2015). Totalt teller de nå 90 ansatte.

Bilsalg januar 2017 i Telemark BESTSELGER:

 ??  ??
 ??  ?? Bilsalonge­ns nye leder, Morten Kimerud, gleder seg over BMWs førsteplas­s i Telemark i januar. Den
Bilsalonge­ns nye leder, Morten Kimerud, gleder seg over BMWs førsteplas­s i Telemark i januar. Den
 ??  ?? For ca. 1,5 millioner får man den ladbare 740 Le xdrive i performanc­e med avslappend­e plass for baksetepas­sasjerer.
For ca. 1,5 millioner får man den ladbare 740 Le xdrive i performanc­e med avslappend­e plass for baksetepas­sasjerer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway