Varden

Trygt her?

-

en.Jegharvent­etpåavvisk­alfå en løsning på dette i flere tiår.

De to naboene er enige om at det vil hjelpe mye på trafikksik­kerheten å få bygd fortau, redusert hekkene og ikke minst få redusert fartsgrens­en fra dagens 40 til 30 km/t.

Støtte fra bydelspoli­tikere

En annen diskusjon er om det skal reguleres inn en gangvei mellom Kiwi-butikken og Håvundveie­n 110, som er naermeste nabo i nord. Det er de fleste positive til. Det gjelder blant annet Sneltvedt og omegn velfor- ening, som ellers er positiv til planforsla­get. Også Bratsberg lokalutval­g er positive. Statens vegvesen mener planen vil gi bedre trafikksik­kerhet og et bedre tilbud til myke trafikante­r.

5.100 biler hver dag

Behovet for å gjøre noe i området, er ikke bestridt. Sist trafikken ble telt, var i 2010. Da ble årsdøgnstr­afikken i den nå fortausløs­e veien målt til 5.100 biler. Alt tyder på at den har økt siden. Dermed er den en av de store trafikkåre­ne mellom Skien og Porsgrunn. De siste ti årene er det registrert fem trafikkuly­kker med personskad­e på Håvundveie­n.

HOTS har allerede vaert på befaring. Den foregikk i november i fjor. Men Straand og Gjerden mener de ikke fikk mulighet for å komme fram med sine synspunkte­r, og de mener det må holdes en ny befaring.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? Men de har ulike oppfatning­er av hvilke tiltak som bør gjennomfør­es.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN Men de har ulike oppfatning­er av hvilke tiltak som bør gjennomfør­es.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway