Varden

110 advarer mot svindlere

- TELEMARK

Får du telefon fra 110 Telemark eller andre alarmsentr­aler om serviceopp­drag, har brannvesen­et én beskjed: Ikke avtal noen ting, det er ikke oss!

I går gikk 110-sentralen i Telemark ut og advarte mot svindlere, etter at en eldre kvinne ble oppringt av noen som utga seg for å vaere fra alarmsentr­alen.

– En mann ringte oss på vegne av sin gamle mor. Hun hadde fått telefon fra brannvesen­et, som sa det var på tide å bytte ut røykvarsle­rbatteri. Dette kostet 900 kroner, forteller alarmsentr­aloperatør hos 110 Telemark, Martin Haugen.

Haugen forteller at brannvesen­et ikke utfører slike serviceopp­drag. Og skulle de vaere behjelpeli­ge med det, tar de iallfall ikke 900 kroner for jobben.

Alarmsentr­alen har også tidligere fått meldinger om folk som forsøker å svindle ved å utgi seg å vaere fra brannvesen­et.

– Vi får slike telefoner fra tid til annen. Dette gjelder både bytte av røykvarsle­rbatteri og pulverappa­rater, og det er personer som utgir seg for å vaere fra brannvesen­et og skal utføre oppgaver mot høy betaling.

Han advarer alle mot å slippe disse folkene inn i huset, da de garantert er svindlere.

– Dette tar vi på alvor, sier han.

BLIR OPPRINGT:

 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? 110-sentralen i Skien advarer mot svindlere som sier de kommer fra brannvesen­et.
FOTO: JOAKIM S. ENGER 110-sentralen i Skien advarer mot svindlere som sier de kommer fra brannvesen­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway