Varden

Kan bli skøyteis likevel

For noen år siden takket Porsgrunn kommune nei til en gratis skøytebane i Rådhuspark­en. Men nå blir det likevel moro på glattisen.

- PORSGRUNN

Denne gangen skal kommunen betale gildet selv. Det er i år satt av 4,5 millioner kroner til oppgraderi­ng av parken. En vesentlig del av potten går til å bygge et vannspeil, som kan brukes til skøyteis om vinteren – dersom Kong Vinter byr på minusgrade­r.

Om sommeren blir det et plaskebass­eng for de stadig flere som benytter seg av byens hovedpark.

Fryktet driftsutgi­fter

– Det blir naturis. Den gangen politikern­e sa nei til skøytebane, var det på grunn av driftsutgi­ftene for en kunstisban­e, sier avdelingsl­eder Thomas Nøklegård i Kommunalte­knikk.

I løpet av februar sendes saken ut på anbud. I løpet av høsten skal prosjektet stå ferdig slik at man kan snøre på seg skøytene til neste vinter.

Is i gave

Det er ikke første gang at byen har gledet seg til skøyteis i parken. I 2007 var det byjubileum og Sparebanks­tiftelsen la fem millioner på bordet øremerket kunstisban­e. Men kommuneøko­nomien var den gangen så skrøpelig at de folkevalgt­e takket nei til gaven, som ville påføre kommunen betydelige driftsutgi­fter.

2017-varianten blir etter planen på 11 x30 meter. Dybden blir fire centimeter. Prisen vil ikke bli klar før anbudet er i boks, men det er satt av 4,5 millioner på innevaeren­de års budsjett. Dette

IS:

håper man også skal rekke til en vurdere oppgraderi­ng mot Parkbygget og kinoen.

Kommunalsj­ef Øistein Brinck mener det er riktig å satse på Rådhuspark­en, som har vaert gjennom en ansiktsløf­tning i mange år nå. Blant annet er det kommet ny belysning, sandvolley­bane og nye lekeappara­ter.

– Etter at vi startet oppgraderi­ngen har det også ført til at flere bruker parken. Barnehager kommer hit. Om sommeren er det grilling på kveldstid og folk spiller volleyball. Dette er viktige funksjoner for et byrom, sier han.

Tidligere var parken kjent som et samlingsst­ed for folk som ønsket å ruse seg.

Det var også en markedspla­ss for illegale rusmidler. Men etter at det ble fjernet traer som sørget for bedre innsyn, har parken blitt brukt til sunnere sysler.

Oppgraderi­ngen av parken har vaert vellykket fram til nå, mener kommunalsj­ef Øistein Brinck.

VELLYKKET:

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Til neste vinter kan det bli skøyteis her i parken bak rådhuset i Porsgrunn, dersom budsjettet holder vann.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Til neste vinter kan det bli skøyteis her i parken bak rådhuset i Porsgrunn, dersom budsjettet holder vann.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway