Varden

Fant drømmekios

Midt ute på Atlanterha­vet fant Sten Thorstense­n ut at han skulle kjøpe seg en kiosk i Porsgrunn. Og da ble det sånn.

-

re lokalene til Kvaerne Foto.

Her er det tipping, pølser, is, sjokolade og mye annet.

Ikke ulikt den kiosken som Sten Thorstense­n vokste opp med. Noen husker kanskje Kverndalen Tipp og Tobakk som ble drevet av hans foreldre.

Kiosk i oppveksten

– Dette er jo noe jeg har vokst opp med, så sånn sett er dette en bransje jeg var kjent med, sier 33-åringen som egentlig er fra Frogner i Skien, men som nå har slått seg ned på Skotfoss der han bor sammen med kjaeresten.

Storgata har ikke fått verdens beste omtale de siste årene. Laber aktivitet og butikker som stenger. Men Thorstense­n er blitt positivt overrasket,

Bra beliggenhe­t

– Dette er uten tvil en bra beliggenhe­t. Jeg er overrasket over hvor mye folk og trafikk det er i gata. I tillegg er det et område med mange kontorer og leilighete­r. Det betyr mye for omsetninge­n.

– Men hvis de stenger Storgata for innkjøring fra sør?

– Det vil selvsagt kunne få store konsekvens­er.

Kiosken har flere bein å stå på: Norsk Tipping og Rikstoto kjører inn en del penger. I tillegg er det tradisjone­lt kiosksalg med is, snop og raskmat. Og på toppen av dette kommer pengeoverf­øring s tjenesten Western Union.

2–3 tøffe år

– Jeg regner med at det blir 2–3 tøffe år med mye jobbing. Men jeg er ikke i tvil om at det kan bli en god og levedyktig kiosk. Her er det alle muligheter, sier Thorstense­n.

 ??  ?? Sten Thorstense­n er fornøyd med kioskdrift­en så langt. Tanken om å
Sten Thorstense­n er fornøyd med kioskdrift­en så langt. Tanken om å

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway