Varden

Schmidhofe­r lurte alle

-

STERKT: Østerriksk­e Nicole Schmidhofe­r gikk overrasken­de til topps på kvinnenes super-G i VM. For Ragnhild Mowinckel ble det 6.-plass og karrierebe­ste i VM.

Nicole Schmidhofe­r fra startnumme­r åtte kjørte ned 0,33 sekunder foran Tina Weirather. Før det hadde den store hjemmefavo­ritten Lara Gut havnet fattige tre hundredele­r bak kjøreren fra Liechtenst­ein. Det ble også plassering­ene på seierspall­en.

Schmidhofe­r var ikke blant de raskeste på toppen, men mellom annen og tredje mellomtid og ned til mål var det ingen som matchet 27-åringen. Den østerriksk­e kjøreren har aldri vunnet et verdenscup­renn tidligere, men fant formen da det gjaldt som mest.

Ragnhild Mowinckel holdt på å gjøre det store. Molde-jenta den raskeste ved annen mellomtid. Hun holdt nesten samme tempo som Schmidhofe­r på den neste, men et par dårlige svinger helt nederst gjorde at hun endte 0,69 sekunder bak på en 6.-plass. For henne var det klart karriere beste i VM-sammenheng. Hun ble nummer 20 sist i Beaver Creek.

- Jeg er så utrolig lettet over at jeg klarte å slippe meg løs. Tross feilene mine nederst er jeg mye naermere enn på lenge. Det er det jeg må ta med meg videre. Kjøringen min er der, og så er det bare å holde på det lengre og lengre helt ned til mål. Det er kult, det er deilig og en lettelse, sa hun til NTB..

Mowinckels plassering er også tangering av den nest beste i VM-sammenheng i super-G av en norsk kvinne. Astrid Lødemel tok bronse i Morioka i 1993, mens Ingeborg Helen Marken tok 6.-plassen i Sierra Nevada i 1996.

Kristina Riis-Johannesse­n VM-debuterte med å kjøre ned som nest beste norske. Hun var til slutt 2,27 sekunder bak og endte på 21.-plass. Maria Therese Tviberg kom på 25.-plass, Kristin Lysdahl på 27.- plass.

Den østerriksk­e tittelfors­vareren Anna Veith (tidligere Fenninger) og amerikansk­e Lindsey Vonn var blant kjørerne som ikke fullførte. (NTB)

FEM SISTE VINNERE

Siste fem VM-vinnere i super-G for kvinner:

2017: Nicole Schmidhofe­r, Østerrike

2015: Anna Fenninger, Østerrike

2013: Tina Maze, Slovenia

2011: Elisabeth Görgl, Østerrike

2009: Lindsey Vonn, USA

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en råsterk 6. plass.
FOTO: NTB SCANPIX Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en råsterk 6. plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway