Varden

Har skrevet ny barne

«Deis» har skrevet musikalen om den teaterglad­e Elvin, og etter påske oppstår han i «Kulturstua» i Neslandsva­tn.

- DRANGEDAL Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Odd Einar Berntsen, eller «Deis» som han ofte kalles, sier han er spent på å se Elvin på scenen, når Drangedal musikk og teater setter opp hans første musikal rundt påsketider.

Dilla på musikk og teater

Elvin begynte å ta form allerede i 1999, da Berntsen ble invitert til å spille piano på forestilli­ngene til Drangedal musikk og teater.

– Jeg begynte å spille piano som 17-åring, og det var veldig kjekt å bli spurt om å spille ved teateret noen år senere, sier Berntsen.

Han var også med på revyen, og interessen for musikk og teater vokste.

– Jeg fikk helt dilla, og det var da jeg begynte å skrive på historien til Elvin. Så reiste jeg til Oslo, og begynte etter hvert å studere til førskolela­erer. Da jeg flyttet hjem til Drangedal i 2015, kom jeg igjen inn i teatergrup­pen, og vi startet bandet «Ramblers». Så tok jeg opp igjen skrivingen av musikalen.

Teaterland

– Det går ikke an å ikke bli glad i Elvin, smiler «Deis».

Gutten med lua er 10 år, han har nylig mistet sin mamma og pappa jobber hardt med å få endene til å møtes. Så en dag kommer pappa hjem med to billetter til teateret.

– Som så mange andre barn, tar forventnin­gene hos Elvin Taran Ettestad har tegnet «superhelte­n» Elvin».

ELVIN:

overhånd. Han går ut i hagen, som blir til «Teaterland». Der møter han den tørrvittig­e Humla Haemmiltån, Ludwig Løvetann, troll og snakkende sopp.

– Spennende prosess

Berntsen har skrevet både historien og musikken i stykket.

Han er med når Drangedal musikk og teater nå setter opp stykket, men har overlatt regien til Ellen Wefald og Jenny Øygarden.

– Elvin er i de beste hender, smiler Berntsen.

Han viser til at Drangedal har god tradisjon med musikaler og et rikt teaterliv for barn og unge.

– Det er stor rift om å få bli med hver gang det åpner seg ledige plasser, forteller Berntsen.

Det er rundt tjue barn og unge som skal spille eventyret om Elvin, og de synes det er gøy å prøve seg på et helt nytt stykke.

– Det gir dem en ekstra utfordring. Her kan de ikke gå på YouTube og se hva andre har gjort tidligere, men skape universet og karakteren­e selv.

MUSIKAL:

 ??  ?? Odd Einar Berntsen har skrevet historien om den teaterglad­e Elvin, som til våren blir levendegjo­rt av Drangedal
Odd Einar Berntsen har skrevet historien om den teaterglad­e Elvin, som til våren blir levendegjo­rt av Drangedal
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway