Varden

Nå vil han vinne MGP

Aleksander Walmann fra Porsgrunn stiller opp i årets norske MGP-finale, og går for seier.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

DUO:

11. mars går finalen av stabelen i Oslo Spektrum. Line Elvsåshage­n og Kåre Magnus Bergh skal vaere programled­ere.

Går for seier

I går røpet NRK årets startfelt på ti artister – i spennet fra gamle ringrever til nye fjes og alternativ­e kandidater. Blant dem finner vi Aleksander Walmann fra Porsgrunn. Sammen med Joakim With Steen skal han framføre låten «Grab The Moment». Den beskrives som «catchy» av MGP-general Jan Fredrik Karlsen. – Tror du at dere vinner? – Ja, vi går jo for det! Det er mange gode låter som er med, men jeg vet hvor sterkt vårt bidrag er, så, ja, vi går for å vinne, sier Aleksander ganske så skråsikker.

Kort laeretid

Like sikker var han derimot ikke for noen uker siden. Han hadde fått en telefon fra en bekjent om å komme ned til studio for å spille inn en demo. Etter å ha fått et kvarter på å laere seg tekst og melodi, sang porsgrunns­mannen et vers og refrenget og takket for seg.

– Så fikk jeg en ny telefon om jeg kunne komme neste dag for

LEDER AN:

å spille inn hele låta sammen med Joakim. Jeg ble fortalt at låta var med i finalen i MGP, og at sju andre hadde vaert og spilt inn den samme sangen jeg nettopp hadde sunget, forteller Aleksander og legger til:

– Jeg tenkte ikke noe saerlig mer over saken. Men så kom det ny telefon og klar beskjed om at jeg må holde av lørdag 11. mars for å spille MGP-finalen i Oslo Spektrum.

Nasjonalsk­att

Og akkurat den datoen har Aleksander tenkt mye på de siste ukene.

– Når finaledelt­akerne nå er kjent, så kjenner jeg på hvor svaert dette er. Melodi Grand Prix er jo en nasjonalsk­att innen musikkultu­ren og underholdn­ingskultur­en. Så jeg må si jeg er stolt av å få vaere med på dette her, sier han.

– Så er det jo litt å følge opp hva gjelder MGP-tradisjone­r for en kar fra Porsgrunn?

Press fra Porsgrunn

– He-he. Ja, jeg har en del å leve opp til når det gjelder Porsgrunns­gjengen, sier Aleksander og sikter til Didrik Solli-Tangen som vant i 2010 med «My heart is yours», og lillebrore­n Emil som deltok i 2013 sammen med black metalbande­t «Gromt» med låta «Alone».

– Men det skal nok gå bra. Jeg synes «Grab the moment» har så mye god energi i seg. Dessuten er det en slags hybrid med innslag av pop, soul, hiphop og rock, så den tror jeg mange vil like.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Aleksander Walmann (t.h) fra Porsgrunn. Sammen med Joakim With Steen skal han framføre låten «Grab The Moment».
FOTO: NTB SCANPIX Aleksander Walmann (t.h) fra Porsgrunn. Sammen med Joakim With Steen skal han framføre låten «Grab The Moment».
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MGP-general Jan Fredrik Karlsen sammen med programled­erne Line Elvsåshage­n og Kåre Magnus Bergh.
FOTO: NTB SCANPIX MGP-general Jan Fredrik Karlsen sammen med programled­erne Line Elvsåshage­n og Kåre Magnus Bergh.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway