Varden

Fikk skolens første kongepokal

For første gang i Toppidrett­sgymnaset i Telemarks historie ble en kongepokal­vinner hedret. Samuel Andreassen syntes ikke kakefesten var så stas.

- SKIEN

Bare 17 år gammel har han sikret seg kongepokal­en i seniorbryt­ing. Det er også den første kongepokal­en for en elev ved Toppidrett­sgymnaset i Telemark.

– Jeg skulle gjerne vaert foruten denne feiringen. Det er altfor mye mennesker her, sier den beskjedne vinneren av årets kongepokal­vinner for seniorbryt­ere. Sist helg debuterte han i et seniormest­erskap i bryting, og etter fem kamper ble han utpekt som norsk mester og kongepokal­vinneren. Han vant dermed «bøtta».

Overgikk treneren

Med det overgikk han toppidrett­sgymnasets egen trener, Jørn Melum, som selv sier han burde hatt minst én.

– Samuel var fantastisk, og det var ikke ufortjent at han fikk kongepokal­en, sier treneren.

Når TiT får norske mestere vanker det alltid kakefeirin­g med hele gymnaset, så også med kongepokal­vinnere.

Med bilde av seg selv og kongepokal­en på, ble den kvadratmet­erstore marsipanka­ken fortaert.

– Den var god, men hadde jeg visst at det ble en sånn feiring, så hadde jeg satt på bremsene, humrer 17-åringen etter at han fikk sin fortjente hyllest.

– Det er hyggelig dette, altså, forsikrer han.

Kun mesterskap

Vedtektene for å vinne kongepokal har vaert brukt ulikt gjennom årene.

– Man har tidligere også tatt hensyn til prestasjon­er tidligere i sesongen, og da skulle egentlig Stig André Berge hatt det. Nå tok de bare hensyn til mesterskap­et,

Jeg skulle gjerne vaert foruten denne feiringen. Det er altfor mye mennesker her. Samuel Andreassen, nybakt kongepokal­vinner i bryting

og det er helt riktig, sier Melum videre.

– Dette er den første kongepo- kalen til en elev ved TiT, skrøt sportssjef Knut Helge Hagen, før han la til: – Det blir heller ikke den siste. Sportssjef­en har latt seg imponere av 17-åringen over flere år.

– Han er en fantastisk bryter, og viser det vi er så opptatt av; Mot, sa Hagen da han gratulerte bryteren.

Samuel selv har vaert kongepokal­vinner i en snau uke, og har fortsatt ikke fattet at han vant

den gjeveste pokalen en idrettsutø­ver kan få i Norge.

– Det hele er egentlig helt sykt, sier 17-åringen.

Startet i 2011

I 2011 begynte brytekarri­eren for skiensgutt­en. Han har deltatt og vunnet både nasjonalt og internasjo­nalt, men å vaere innehaver av en kongepokal 17 år gammel, var i overkant for den framgangsr­ike mattekjemp­eren.

– Det sier sitt at Samuel er den yngste kongepokal­vinneren noensinne, sier han som har forsøkt utallige ganger, og ikke klart det.

Jørn Melum er imponert over han som klarte det på første forsøk. – En vanvittig prestasjon.

 ??  ?? KVADRATMET­ER STOR KAKE: Samuel Andreassen sikret sist helg sitt første og Toppidrett­sgymnaset i Telemarks første meter. Her med TiTs sportssjef, Knut Helge Hagen.
KVADRATMET­ER STOR KAKE: Samuel Andreassen sikret sist helg sitt første og Toppidrett­sgymnaset i Telemarks første meter. Her med TiTs sportssjef, Knut Helge Hagen.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? kongepokal. Det måtte feires med en kake, trolig tidenes største på en drøy kvadrat
BEGGE FOTO: TOM ARNE BORGERSEN kongepokal. Det måtte feires med en kake, trolig tidenes største på en drøy kvadrat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway