Varden

Fagforenin­ger ut mot brøk-ferie

Ansatte i SFO har fått beskjed om ta en halv feriedag av gangen. Kommunalsj­efen måtte beklage.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

– Dere kan gå på jobb i tre-fire timer og så ta ferie etter klokka tolv.

Omtrent slik er det minst en virksomhet i kommunen som ønsker å praktisere ferieloven. Dette ble brettet ut i administra­sjonsutval­get i går, og førte til at kommunalsj­ef Tollef Stensrud gikk på talerstole­n og beklaget, «dersom dette er tilfelle.»

Flere tillitsval­gte har bekreftet overfor Varden at medlemmer har følt seg presset til å ta ut en halv feriedag, slik at de likevel må gå på jobb den dagen.

Saken ble drøftet i forbindels­e med et forslag fra rådmannen om å ta fire ukers sommerferi­e i SFO. De ansatte blir da pålagt når de skal gå ut i ferie.

Fleksible til gjengjeld

Da forventer vi at arbeidsgiv­er er fleksibel når det gjelder å ta ut den femte ferieuka, sa Tore Nygaard på vegne av Fagforbund­et.

Han viste til at fleksibili­tet ikke har vaer noen utpreget merkevare i alle virksomhet­er.

Tidligere har fagforenin­ga i Porsgrunn kommune kjempet mot minimalist­iske små brøkstilli­nger.

Nå tar de også opp kampen mot brøkferie.

– Å bli bedt om å dele opp feriedagen på den måten er helt uholdbart, konstatere­r fagforenin­gsboss Nygaard overfor Varden.

Lovstridig

Det mener også Ole Henrik Lia (Ap) som gikk på talerstole­n og konstatert­e at dette er i strid med ferieloven.

Nygaards forslag om å vaere mer raus i forhold til den femte ferieuka ble enstemmig vedtatt.

Det er for å spare penger at SFO skal ha fire ukers fellesferi­e. Rådmannen avviser at dette vil føre til et dårligere tilbud. I hvert fall ikke i «saerlig grad:»

Samme kvalitet

– Ytringene om mindre fleksibili­tet knyttet til foresatte og ansattes ferieavvik­ling har kommet fra få hold, og ses ikke som avgjørende for saken. Rådmannen kan dermed ikke se at ordningen om juli-stengt SFO vil forringe tilbudet i saerlig grad, heter det i saksutredn­ingen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? REAGERTE: Geir Evensen i Utdannings­forbundet og Tore Nygaard i Fagforbund­et vil ha slutt på at ansatte må ta ut halve feriedager. I går ble saken drøftet i administra­sjonsutval­get.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M REAGERTE: Geir Evensen i Utdannings­forbundet og Tore Nygaard i Fagforbund­et vil ha slutt på at ansatte må ta ut halve feriedager. I går ble saken drøftet i administra­sjonsutval­get.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway