Varden

Har flyttet lampene

Det går mot lysere tider for lampebutik­ken Auensens elektriske, som flytter til Landmannst­orget i Skien etter nøyaktig 100 år i samme hus.

- Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

NYINNFLYTT­ET:

Denne uka flyttet lampebutik­ken fra Telemarksg­ata til Kongens gate rett ved Landmannst­orget. – Hvorfor? – På grunn av parkerings­muligheten­e. Der vi lå tidligere var det naermest umulig for kundene våres å parkere. Her har vi god plass rett foran butikken. Dessuten ligger vi jo vegg i vegg medBygaras­jen,sådukanfak­tisk gå inn døra her uten å bli våt i krøllene, ler Jane Berntz Haugen.

Park rett ved

Den nye butikken hennes er blitt lys(!) og fin der den ligger ut mot det som planlegges å bli Skiens nye stortorg.

– Alle planene om mer parkanlegg og andre ting som vi føre til mer aktivitet gjorde at vi aldri var i tvil om at dette er rett plass, sier hun og minnes at hun merket det bare ble mindre og mindre aktivitet der de lå i Telemarksg­ata.

– Etter hvert som leietakere i Grandgårde­n rett ved siden av forsvant gradvis og TA flyttet, så

AUENSEN:

var det jo ikke mer aktivitet utenfor butikkvind­uet, sier hun.

Nå er det imidlertid andre tider.

– Vi merker allerede at vi er mer synlig. Det er flere som kom-

P-TRØBBEL:

mer innom. De nye butikkloka­leneernoem­indreennde­miTelemark­sgata.

– Den er vel på rundt 80 m², og det er akkurat passe, sier Haugen.

Da butikken gjorde ferdig siste flyttelass forleden regnet hun seg fram til at den davaerende butikken hadde holdt hus i samme bygget i Telemarksg­ata i 100 år.

– Vi var en god leietaker der, skulle jeg mene, legger hun til.

Fasaden pusses opp

Som ikke det er nok med at Landmannst­orget skal rustes opp med ny busstermin­al og grønn park, så skal også bygget Auensens har flyttet inn i få seg en ansiktsløf­tning.

– Fasaden her skal pusses opp. Det hadde jo vaert fint om vi kunne flytte inn i nyoppusset front, men nå blir det altså om mulig enda penere her, sier butikkinne­haveren.

 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? Vestvendt mot Landmannst­orget i Skien er innehaver av Auensens elektriske, Jane Berntz Haugen, på plass i nye lokaler.
FOTO: FREDRIK NORDAHL Vestvendt mot Landmannst­orget i Skien er innehaver av Auensens elektriske, Jane Berntz Haugen, på plass i nye lokaler.
 ??  ?? Før var det trangt ved butikken, nå er det god plass.
Før var det trangt ved butikken, nå er det god plass.
 ??  ?? Slik så den gamle Auensen-gården ut.
Slik så den gamle Auensen-gården ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway