Varden

Brannstasj­onen bør styrkes

- Ole Jakob Løvsjø

Det er to brannbombe­r i Grenland. Den ene er Brevik med sin fantastisk­e flotte trehusbeby­ggelse, og den andre Herøya Industripa­rk. Begge steder har brannstasj­oner.

Det er nå igjen diskusjone­r om å legge ned brannstasj­on i Brevik. Glem det, den burde heller styrkes. Det har de siste årene vaert en del branner i Brevik. En av dem var for få år siden på Setre, og først da brannmanns­kapet i Brevik var ferdig med å slukke brannen ankom brannfolke­ne fra Porsgrunn.

For ikke lenge siden var det båtbrann på Øya i Brevik. Det var faktisk brannvesen­et i Brevik som oppdaget brannen og meldte fra til politiet kl. 02.56. Fire båter ble totalskade­t og to betydelig skadet. Det kunne gått mye verre om brannstasj­on hadde ligget på Sundby, saerlig hvis det hadde skjedd på Sjøloftet.

Om sommeren er det enorm båttrafikk i Brevik. Mange båter ligger fortøyd på lekteren på Sjøloftet, og det er også bensinfyll­ing der, En brann der vil det få enorme konsekvens­er, men skadene vil bli betydelig mindre fordi brannstasj­on er der. Jeg tør ikke tenke på hva som hadde skjedd dersom de måtte kjøre fra Sundby.

Det er mye snakk om at alt vil bli bedre hvis man legger ned brannstasj­onen i Brevik, men det er bare tull. Dette sier politikern­e og ledelsen hver gang det hele dreier seg om penger. Brannmanns­kapet i Brevik er fantastisk­e. Desssuten er det ikke bare Brevik, de har også hyttene på øyene og båtene, Derfor ligger brannstasj­on i Brevik perfekt til. I 2014 var det en kjempebran­n i Laerdal. 42 hus brant

ned, og de husene lå ikke så tett som i Brevik. De hadde maks uflaks med sterk vind som gjorde at brannen spredte seg raskt, det kan like gjerne skje i Brevik.

Jeg har selv mange brannkurs og har jobbet som brannvakt på Rafnes og Slagentang­en. Vi hadde bensinbran­n på Slagen, heldigvis så sto vi ved siden av og fikk slukket øyeblikkel­ig. Jeg har også vaert med på maskinroms­branner til sjøs. Responstid­en er alfa og omega, hvert sekund teller er min erfaring. Det burde de som jobber for å legge ned brannstasj­on i Brevik tenke på isteden for å gamble og spare penger. Vi har råd til å ha Brevik brannstasj­on.

 ?? FOTO: PER-EIRIK HEKKELSTRA­ND ?? TRUET: Brevik brannstasj­on er nok en gang foreslått nedlagt.
FOTO: PER-EIRIK HEKKELSTRA­ND TRUET: Brevik brannstasj­on er nok en gang foreslått nedlagt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway