Varden

Varmt bad og ro for syk Jansrud

- Per-Kristian Eriksen, NTB

FEIRET: Forkjølels­en vil ikke slippe taket i Kjetil Jansrud. Det er et virus som herjer, så det er ikke så mye annet å gjøre enn «å vente og synes synd på seg selv».

man gjør det bra blir jo gjerne lengre dager enn de normalt skulle ha vaert. Det er jo en glede rundt å sikre en sølvmedalj­e også, så selv om det ikke er optimalt for den sykdommen jeg sliter med, må jeg ikke glemme at jeg skal gjennom en treningsom­gang med utfor torsdag. Deretter blir det en fridag, så ting ligger i «pipen» for at det skal bli bedre, la han til.

Trening uten risiko

Jansrud og co. i det norske laget har allerede vaert gjennom en treningsom­gang i utfor, uten å markere seg nevneverdi­g. Det blir heller ikke aktuelt, i alle fall enn litt Paracet for å holde det litt nede. Men det er ingen overskrift. Det er i grunnen ikke så mye å gjøre, for dem som har greie på det og som jobber på det medisinske området, mener det er et virus. Da er det bare å vente det ut og synes synd på seg selv til det går over, sa Jansrud med glimt i øyet.

Kostet bort Aamodt

Kjetil Jansrud sikret sin annen VM-medalje onsdag. I tillegg har han tre, en av hver valør, fra OL. Det betyr at statistikk­en om minst en norsk VM-medalje som har vaert tilfellet siden 1991, fortsatt står seg. For Jansrud ble det også en helt annen start på mesterskap­et enn i Beaver Creek for to år siden, da han innledet med 4.-plass i super-G.

– Forskjelle­n på å ta med seg en sølv fra super-G i forhold til fjerdeplas­sen som jeg fikk forrige gang, er veldig stor. Kjetil André Aamodt er jo også så ekstremt opptatt av at norske løpere har tatt minst en medalje i hvert VM siden 1991, derfor er det greit å få kostet bort ham med en gang. Nå er medaljen sikret, og så slipper vi å ha det presset hengende over oss.

– Nå er medaljen på plass. Jeg ville gjerne hatt gullet, men i dag var Erik Guay for god. Men jeg må si jeg er veldig motivert for å kjempe om gullet i utfor, sier han.

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? Kjetil Jansrud med sølvmedalj­en feiret med kake sammen med Aleksander Aamodt Kilde (t.h.) på hotel Crystal etter super-G-rennet under VM i alpint i St. Moritz.
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX Kjetil Jansrud med sølvmedalj­en feiret med kake sammen med Aleksander Aamodt Kilde (t.h.) på hotel Crystal etter super-G-rennet under VM i alpint i St. Moritz.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway