Varden

Per Isak Grønli til minne

- Olav Havstad

Det var trist å lese at Per Isak Grønli døde 31. januar.

Jeg ble først kjent med Per Isak som 14-åring, da jeg ble med i Grønli Arbeiderla­g. Han var altmuligma­nn i laget og bekledde opp gjennom årene de fleste verv. Han var også aktiv i større kommunale verv for Arbeiderpa­rtiet i mange år. Blant annet var han medlem av bystyret i tiden 1976 til 1991, og vara til formannska­pet i en periode. Han var et ja-menneske som ble likt av alle.

Han hadde sin jobb ved Hydro Porsgrunn. Startet som ung og b lederhelt til pensjonist til v a erelsen. Han var sterktenga­sjert i fagforenin­gsarbeid ved bedriften og bidro aktivt for de ansatte og bedriften på dette området også. Som pensjonist engasjerte han seg i en stor sak mellom hydropensj­onister og Hydro.

Jeg begynte i Materialad­ministrasj­on i 1983, og der var Per Isak ansatt på lageret. Det var hyggelig å møte igjen Per Isak i en slik sammenheng også. Per Isak gikk for å vaere en omgjengeli­g, kunderette­t og real leder for sine ansatte. De siste årene var han lagersjef på sentrallag­eret med over 30 personer i sin portefølje som omfattet vare- mottak, lager for driftsmate­riell, verktøy og bekledning, stållager, reservedel­slager, hjelpe- og råstoffer, interntran­sport med mer.

Han var meget dyktig i sitt arbeide, lojal og en god støttespil­ler. Han var effektiv og rask til å få ting unna. Samtidig hadde han et usedvanlig stort kontaktnet­t på Hydro Porsgrunn og i konsernet, som kom godt med i mange sammenheng­er.

Per Isak var av den rastløse sorten. Korte samtaler, hadde alltid noe annet som ventet. De siste årene treftes vi på butikken i ny og ne, og vi hadde gode samtaler. Alltid godt humør, ofte brun etter gode dager i Syden sammen med Karin.

Jeg likte Per Isak veldig godt. Han var real, hadde godt utviklet rettferdig­hetssans og brydde seg om andre. Men hadde fortsatt klare meninger om saker i samfunnet. Per Isak og jeg var som oftest enige i de store linjer og konkrete saker.

Mine tanker går i dag først og fremst til Karin, Einar og Lene, men også til familie og naere venner som var viktig for han, og som han betydde mye for.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway