Varden

Vil holde på regionalpa­rk

- SKIEN

DOBBELT: Skien kommune vil holde på administra­sjonen for Telemarksk­analen regionalpa­rk.

En engasjert debatt i Skien bystyre torsdag kveld endte med at bystyret mot bare tre stemmer støttet et forslag fra ordfører Hedda Foss Five (Ap) om at Skien, på selskapets generalfor­samling i mars, skal foreslå at vedtektene endres, slik at administra­sjonen forblir i Skien. I dag sier vedtektene at regionalpa­rken skal vaere samlokalis­ert med det fylkeskomm­unale selskapet som driver Telemarksk­analen. Dette selskapet har Telemark fylkesting vedtatt at skal flytte til Nome.

Utviklings­aktør

– Regionalpa­rken er et interkommu­nalt samarbeid. Telemark fylkeskomm­une har flyttet kanalen til Nome. Det skjedde mot de ansattes vilje, og det førte til at styreforma­nnen trakk seg. Vedtektene er uklare og bør gjennomgås. Regionalpa­rken er en utviklings­avdeling som vil stå seg på naerhet med andre utviklings­avdelinger, argumenter­te Signy Gjaerum (V).

– Flyttingen av administra­sjonen for kanalen er dårlig politisk håndverk. Det er oppsiktsve­kkende at fylkeskomm­unen flyttet regionalpa­rken til Nome uten å spørre bidragsyte­rne. Vi må spørre hva som er best for utvikling av kanalen og reiselivet, kommentert­e Åse Gro Bakke (SV).

Hun hadde notert seg at ordføreren i hennes gamle hjemkommun­e Tokke, Jarand Felland, mente Skien er lite raus.

MARKEDSFØR­ER: Hedda måtte beklage

Sps Terje Riis-Johansen var den som argumenter­te sterkest mot ordføreren.

– Dette er ikke kompensasj­on for noe annet. Å desentrali­sere arbeidspla­sser er et mål i seg sjøl. Vi jobba for å få Nye Veier hit. Jeg mener Telemark fylkeskomm­une har et ansvar for å desentrali­sere arbeidspla­sser. Dette handler litt om raushet. Jeg tror det er lurt ikke å stemme for ordføreren­s forslag.

Kun han, partifelle Trond Ballestad og Hans Edvard Askjer (KrF) stemte mot forslaget.

– To fylkespoli­tikere og en kommunepol­itiker, kommentert­e ordføreren (Askjer og Riis-Johansen er både kommuneog fylkespoli­tikere). Men den replikken måtte hun beklage.

– Når jeg er her, så er jeg kommunepol­itiker, understrek­et Askjer.

 ??  ?? Hans Edvard Askjer (KrF) er fylkes- og kommunepol­itiker, men ordfører Hedda Foss Five måtte beklage en replikk om det.
Hans Edvard Askjer (KrF) er fylkes- og kommunepol­itiker, men ordfører Hedda Foss Five måtte beklage en replikk om det.
 ??  ?? Telemarksk­analen regionalpa­rk.
Telemarksk­analen regionalpa­rk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway