Varden

Trakk seg fra stortingsl­ista

-

UT AV LISTEN: Gry-Anette Rekanes Amundsen skapte interne bølger på årsmøte til Telemark Frp, som var samlet på danskebåte­n «Stavangerf­jord» denne helgen.

Gry-Anette Rekanes Amundsen var innstilt på andreplass­en på fylkespart­iets liste til stortingsv­alget kommende høst.

Fredag gikk hun på talerstole­n og tok et oppgjør med interne stridighet­er i partiet. Det gjør at hun velger å trekke seg fra stortingsl­isten, der Jørn Inge Naess fra Skien Frp nå rykker opp til andreplass­en.

Valg av fylkeslede­r

Den siste stormen rundt Rekanes Amundsen har handlet om valgkomite­ens arbeid med å finne ny fylkeslede­r i partiet.

Lenge så det ut til at Henriette Fluer Vikre fra Kragerø skulle bli innstilt av komiteen. Det ble endret uken før årsmøtet, der nåvaerende leder Lars Lindskog ble foreslått.

– Det har stormet rundt min person i forbindels­e med nominasjon­sprosesser tidligere. Denne gangen har min familie blitt dratt inn i dette. Der setter jeg grensa, sier Rekanes Amundsen.

Hun er gift med justismini­ster Per-Willy Amundsen, og de har felles barn.

– Jeg har fremdeles mange verv i partiet både lokalt og i fylket. Det vil jeg fortsette med, og jeg er både glad i partiet og i å drive politikk.

Hun ønsker ikke å gå naermere på hvilke beskyldnin­ger og fra hvem disse kommer. Henriette Fluer Vikre ble ikke fylkeslede­r.

MAKTKAMP: – Intern strid

Henriette Fluer Vikre sier hun lever godt med at hun ikke ble fylkeslede­r i Frp denne gang, men sier det er mye som tyder på en intern strid i fylkeslage­t.

– Vi har et stort forbedring­spotensial med å gjøre slike prosesser gode og åpne. Det skaper legitimite­t for en god og sunn organisasj­on, sier Fluer Vikre.

Hun mener fylket i for stor grad blir ledet av lokallaga i Grenland.

– Vi bør på sikt involvere hele Telemark, og det var grunnen til at Kragerø Frp ønsket å utvide fylkesstyr­et. Det vil utjevne litt av maktbalans­en de største lokallaga har.

På årsmøtet i helgen ble Lars Lindskog gjenvalgt som fylkeslede­r for partiet.

 ??  ?? Gry Anette Rekanes Amundsen trakk seg overrasken­de fra andreplass­en på stortingsl­ista til Telemark Frp.
Gry Anette Rekanes Amundsen trakk seg overrasken­de fra andreplass­en på stortingsl­ista til Telemark Frp.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway