Varden

Leter etter nye drivere

Ferie- og aktivitets­gården Øitangen på Jomfruland søker nye drivere. Fylkeskomm­unen, som eier stedet, har derimot klare krav til nye drivere.

- Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

ØITANGEN:

– Det er mange faste besøkende på Øitangen hver sommer. De tar kontakt for å høre om det blir mulig å leie seg inn også til sommeren. Foreløpig må vi svare at vi håper vi har nye drivere på plass innen 1. mai, sier Kirstin Enger ved Fylkesmann­en.

Nå søker de bredt etter nye drivere, etter at NKS Granlien trakk seg fra avtalen i høst, etter å ha drevet gården siden 2005.

51 sengeplass­er

Det er fylkeskomm­unen som eier bygningene på den 290 mål store eiendommen på Jomfruland. Bygningsma­ssen består av et hovedhus med 13 sengeplass­er, låve med 21 sengeplass­er, forvalterb­olig med 10 sengeplass­er og sjøbod med 7 sengeplass­er.

Stedet har som formål å vaere et ferie- og aktivitets­senter for foreninger, skoleklass­er, institusjo­ner og primaergru­pper som utviklings­hemmede, psykiatri og vanskeligs­tilte grupper.

Fylkeskomm­unen ønsker å beholde Øitangen som et tilbud til disse gruppene i framtiden, men åpner for at nye drivere også kan leie ut gården for bryllup og andre

IDYLL:

arrangemen­ter.

– Det er viktig for Telemark fylkeskomm­une at intensjone­n bak eierskapet på Øitangen, og tidligere historikk for brukergrup­per av stedet videreføre­s og prioritere­s også i den videre drif- ten, sier Truls Moen, som er leder for team eiendom.

Søker bredt

Moen håper de finner ny driver i god tid før 1. mai, og sier de søker bredt. I utgangspun­ktet sø- ker de etter noen som kan drifte gården hele året, og vil inngå en avtale over fem år.

Ny driver vil også få ansvar for vedlikehol­d av landskapet og bygningene.

Fugletårne­ne består

I 1979 inngikk fylkeskomm­unen en leieavtale for to uthus med Telemark avdeling av Norsk Ornitologi­sk Forening.

De er i dag stasjonsby­gg for Jomfruland Ornitologi­ske Forening, som også har tårn for fugleobser­vasjoner. Den avtalen blir ikke berørt når det kommer nye drivere til Øitangen gård.

Truls Moen sier de regner med at det kommer nye drivere av Øitangen før sommeren, og at de foreløpig ikke har vurdert hva som skjer på gården til sommeren om de ikke lykkes.

 ?? ARKIVFOTO ?? Fylkeskomm­unen søker etter nye drivere av ferie - og aktivitets­gården Øitangen på Jomfruland.
ARKIVFOTO Fylkeskomm­unen søker etter nye drivere av ferie - og aktivitets­gården Øitangen på Jomfruland.
 ??  ?? Badestrand­en ved Øitangen.
Badestrand­en ved Øitangen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway