Varden

Mister p-plasser

1. mars forsvinner 78 parkerings­plasser fra byen. Trafikkbet­jentene frykter de får mer å gjøre når folk skal pønske ut lure alternativ­er.

-

FORSVINNER:

Kammerherr­eløkka skal ryddes for biler. Doningene må vike plass for det nye hotellet. Stengedato­en er 1. mars. Gravingen starter to uker seinere.

– Erfaringen­e viser at mange blir mer kreative. Folk vil gjerne strekke strikken – og slippe å måtte gå for langt, sier trafikkbet­jent Marthine Larsen Sannes til Varden.

Nok av plasser

Hun understrek­er at det slett ikke er nødvendig å utfordre regimet, for det er nok av andre offentlige parkerings­plasser i sentrum. Gamle Uraedd, Hammondgår­den og Friisebryg­ga er bare noen av flatene der du kan sette fra deg bilen med veitrafikk­loven og parkerings­bestemmels­ene i hånd.

Dermed er kreative løsninger med påfølgende bot-bonanza helt unødvendig.

Parkering i kjelleren?

Selv om noen plasser forsvinner nå, så er det håp om at de kan dukke opp igjen så fort hotellet er ferdig. Planen er at noen av parkerings­plassene under den nye storstua skal vaere tilgjengel­ig for andre enn hotellgjes­ter, men dette er ikke endelig avklart ennå.

Hyppig brukt

Parkerings­plassen på løkka er populaer – og er vanligvis godt besatt.

Ikke minst blir den hyppig brukt på kveldstid. Da blir den inntatt av bilkjørend­e kulturhuso­g kinogjeste­r.

– Vi synes jo ikke det er moro at parkerings­plassen stenger, for vi ønsker jo at folk skal komme til byen, men det finnes altså alternativ­er, sier Larsen Sannes.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? ParKerIngs­pLassen pÅ KaMMerHerr­eLøKKa MÅ vIKe pLass for nytt HoteLL.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ParKerIngs­pLassen pÅ KaMMerHerr­eLøKKa MÅ vIKe pLass for nytt HoteLL.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway