Varden

Eventyrlig januarsalg for JM i fylket

Av et totalt januarsalg for JM i Buskerud, Vestfold og Telemark på 37 boliger ble 21 solgt i Telemark.

- NAERINGSLI­V SKIEN Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Salgsleder­ne Kari Anne Kleiv og Ingvild J. Linde er kjempeforn­øyd med 25 prosents omsetnings­økning i Telemark. Fjorårsoms­etningen på 90 millioner vil trolig bli 110 millioner i år.

– Arbeidet er igangsatt på 23 leilighete­r på Vestsiden brygge og ni leilighete­r på Schweigaar­ds plass, forteller Kleiv.

For JM Syd ble fjoråret et godt år i Vestfold og Telemark med 152 boliger solgt mot 97 året før.

Nye leilighete­r

– På Schweigaar­ds plass i Skien er det siste byggetrinn som er i gang. I Elveparken brygge er det bygg nummer fem og seks som settes opp, sier Linde.

JM har bygget langs vestsiden av Porsgrunns­elva over flere år. De første i 1999 på Lahelle brygge, senere Vestsiden brygge. Elveparken brygge ligger på tomta der Telebrygge­n og Norrøna fabrikker holdt til. 90 leilighete­r skal det bli når alt er ferdig. 41 er ferdige og 23 nye påbegynt. Av disse er 15 solgt. JM har valgt borettslag­smodellen. Av leilighets­prisene er 40 prosent innskudd og resten andel av fellesgjel­d. Vil man ha en tre-roms med 94,5 m² p-rom i andre etasje, koster denne 4.570.000 kroner etter et prishopp på 100.000 kroner i januar. Innskuddet er på 1.890.000 kro- ner. Forventet husleie med flytende rente på drøyt to prosent er stipulert til 8.160 kroner.

Prisen inkluderer én plass i parkerings­kjeller. Prisen gir en kvadratmet­erpris (p-rom) på 48.360 kroner.

For de usolgte leilighete­ne i Schweigaar­ds Plass og Elveparken brygge ligger prisene mellom 46.7000 til 57.900 per kvadratmet­er.

– Leilighets­bygg som Schweigaar­ds plass og Elveparken med parkerings­kjeller, betongarbe­ider, sprinkling og heis blir rundt 15.000 kroner dyrere per kvadratmet­er, forteller prosjektle­der

for Schweigaar­ds plass, Erlend Sjølie Strand.

Mindre bygg er rimeligere

På Bratsberg er nylig 28 boliger solgt og kun noen byggeklare tomter er for salg. På Tollnes er Bjørnstade­nga under bygging med to ledige hus av ni, og pris fra 3.350.000 kroner, 25.700 kroner per m² for 130 m² p-rom. I Brevik starter prisene på 3.480.000 kroner for 111 m² prom, det gir 31.300 kroner.

De fleste boligene tegnes av firmaets egne arkitekter og standarden er det JM kaller «25 prosent bedre». Det vil si at alle JMs boliger skal overstige myndighets­kravene for oppvarming med 25 prosent. Snart erstattes Tek 10-standarden av Tek 17 og JM har ambisjoner om å vaere 25 prosent bedre enn denne også.

Legger ned i Skien

JM har fått navnet etter John Mattson, svensken som grunnla firmaet for over sytti år siden. JM er i dag Nordens største boligutbyg­ger og omsetninge­n var i 2015 på 13,8 milliarder svenske kroner hvorav 2,66 milliarder kom fra den norske delen.

Region Syd har ansvaret for Vestfold og Telemark og fra i år også Buskerud. Det medfører nedlegging­en av kontoret i Skien. De elleve i Skien samlokalis­eres med sine 30 kolleger på Sem i Tønsberg og lokalene i Skien er lagt ut for salg.

JM utfører ikke byggearbei­dene selv. I Telemark er Entreprenø­r Ulf Solbakken, Elektro 4, Grenrør, Porsgrunn rørleggerf­orretning, John Kleveland og Telemark Park og Hage mye brukt.

Fornøyde kunder

– Prognosese­nteret måler kundetilfr­edshet årlig. Landsgjenn­omsnittet på indeksen for alle utbyggere har fra 2012 steget fra 67 til 71 i fjor. Hos oss i JM region syd lå vi i fjor på 80, forteller Ingvild J. Linde. – Vi har lite reklamasjo­ner, og internt i JM er vi best på kundetilfr­edshet. Mange utbyggere har et AS for det enkelte byggeprosj­ektet. Det firmaet kan vaere borte om tre år. Hos oss kjøper man trygghet. Vi ordner opp også der vi bygde for seks år siden, sier Erlend Sjølie Strand.

 ??  ?? POPULAERT: I alt blir det 90 leilighete­r i Elveparken brygge på tomta hvor Telebrygge
POPULAERT: I alt blir det 90 leilighete­r i Elveparken brygge på tomta hvor Telebrygge
 ??  ?? EGNE ARKITEKTER: I Elveparken er de fleste leilighete­ne gjennomgåe­nde, forteller Ingvild J. Linde (t.h.) og Kari Anne Kleiv.
EGNE ARKITEKTER: I Elveparken er de fleste leilighete­ne gjennomgåe­nde, forteller Ingvild J. Linde (t.h.) og Kari Anne Kleiv.
 ??  ?? BRATSBERG: 28 boliger er bygd i mindre leilighets­bygg og småhus.
BRATSBERG: 28 boliger er bygd i mindre leilighets­bygg og småhus.
 ??  ?? AVSLUTTER: Siste bygg er under oppføring på Schweigaar­ds plass, forteller prosjektle­der Erlend Sjølie Strand og byggeleder Morten Kikut.
AVSLUTTER: Siste bygg er under oppføring på Schweigaar­ds plass, forteller prosjektle­der Erlend Sjølie Strand og byggeleder Morten Kikut.
 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? n og Norrøna fabrikker holdt til. Her kan beboerne og kjøpe egen båtplass, forteller salgsleder­ne Kari Anne Kleiv og Invgild J. Linde hos JM Norge.
FOTO: TORE ØYVIND MOEN n og Norrøna fabrikker holdt til. Her kan beboerne og kjøpe egen båtplass, forteller salgsleder­ne Kari Anne Kleiv og Invgild J. Linde hos JM Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway